FEINA FETA 2015-2019

Si hem de fer un poc de balanç d’aquesta legislatura, quina valoració en feim?

Alternativa hem fet una oposició constructivament d’esquerres (amb els nostres encerts, desencerts i limitacions) perquè:

  • Hem continuat amb la tasca de control i fiscalització del govern municipal, però també hem fet propostes polítiques en molts àmbits (no tan sols presentant mocions, sinó participant en les múltiples comissions, consells, juntes rectores i meses que s’han celebrat).
  • Hem mantingut una postura prou flexible com per arribar a acords i tancar negociacions (proves en són la investidura o els pressuposts del 2016 i 2018).
  • Prou coherència per no acceptar qualsevol cosa, sobretot tenint en compte que el compromisos adquirits pel govern no s’han complert en molts casos.
  • Hem denunciat i fet visible cada vegada que aquest suposat govern «progressista» ha duit a terme o donat suport a mesures que van en contra dels interessos de la majoria dels treballadors i del bé comú.

El govern municipal (un pacte contra natura de Junts Avançam amb la dreta pura d’Unió Mollera) ens deixa un balanç decebedor:

  • No ha aconseguit realitzar cap canvi d’esquerres realment important ni essencial pel que fa a polítiques públiques.
  • Ha destacat per la poca competència i manca d’eficàcia.
  • El grup majoritari, Junts Avançam, ha acabat esdevenint ostatge de l’únic regidor d’UMP que, en continuades mos- tres de deslleialtat, ha fet pinya amb la resta d’oposició de dretes votant en contra de propostes del govern o impedint la seva aprovació. Junts Avançam, en lloc d’expulsar-lo del govern, ha prioritzat conservar les cadires i conformar-se amb mitges tintes i polítiques continuistes.

L’oposició de dretes. Tots per Pollença, PP i PI/Martí Roca:

  • Han concentrat bona part de les seves energies a intentar obstaculitzar de forma destructiva qualsevol iniciativa del govern, cercant provocar crisis dins el pacte i generar més sensació de mala gestió.
  • Amb vuit regidors, aquest bloc s’ha caracteritzat per la poca feina constructiva, manca de propostes i les absències a reunions i comissions. Mai tants regidors a l’oposició havien estat tan tudats.

Més informació a la Revista Urxella 39 (primavera 2019)