Recuperació del Campament a Cala Murta

Des de Junts Avançam, Unides Podem i Alternativa per Pollença donam suport a l’esmena registrada pels grups parlamentaris de MÉS per Mallorca, l PSIB-PSOE i Unides Podem a la Llei del Lleure i, celebren que permeti que el campament de Cala Murta, a Formentor, pugui reobrir les seves activitats d’esplai i educatives.

Les regidores i regidors de Junts Avançam, Unides Podem i Alternativa per Pollença han instat perquè la modificació normativa possibiliti la realització d’activitats de lleure educatiu per a infants i joves, amb la finalitat de facilitar-ne la convivència, l’allotjament, la formació o la utilització adequada del lleure en les edificacions existents sense que en cap cas pot comportar la construcció de noves edificacions ni l’ampliació de les existents.

Aquesta proposta de modificació s’ha elaborat de forma conjunta entre la Conselleria d’Afers Socials, la Conselleria de Medi Ambient, l’Ajuntament de Pollença i la Fundació Rotger-Villalonga.

En concret amb aquest canvi de la llei del Lleure, se proposa modificar l’apartat G de la Llei 6/1999, de 3 d’abril, de les Directrius d’Ordenació Territorial de les Illes Balears i de mesures tributàries*

Es modifica la «Definició de les activitats regulades en la matriu d’ordenació del sòl rústic», continguda en l’annex I de la Llei 6/1999, de 3 d’abril, de les Directrius d’Ordenació Territorial de les Illes Balears i de mesures tributàries, que passa a tenir la redacció següent:

G) Albergs, cases de colònies, refugis o similars.

Els albergs, les cases de colònies, els refugis o similars que no tenguin la consideració d’activitat complementària de l’activitat agrària, tendran la consideració d’ús admès, sempre que es compleixin els següents requisits:

a) Que s’ubiquin en edificacions existents que s’haguessin destinat a l’activitat d’alberg, refugi o similar amb anterioritat a l’entrada en vigor de la Llei 1/1991, de 30 de gener, de règim urbanístic de les àrees d’especial protecció de les Illes Balears.

b) Que no s’emplacin en ANEI d’alt nivell de protecció ni en Àrea de Prevenció de Risc d’Inundació.

c) Que siguin gestionades per administracions públiques o entitats sense ànim de lucre i estiguin destinades a la realització d’activitats de lleure educatiu per a infants i joves, amb la finalitat de facilitar-ne la convivència, l’allotjament, la formació o la utilització adequada del lleure. En el cas de les entitats sense ànim de lucre, s’haurà de comptar amb el reconeixement d’una administració pública amb competències en matèria d’infància, joventut, lleure educatiu, serveis socials o medi ambient, per dur a terme el servei de de lleure educatiu o d’educació ambiental. Aquesta administració haurà d’inscriure la instal·lació en el cens que correspongui i es farà responsable de regular i vetllar pel compliment de les condicions d’exercici, sense perjudici de les competències concurrents.

La consideració de l’ús admès en cap cas pot comportar la construcció de noves edificacions ni l’ampliació de les existents.

Foto de capçalera: Tomás Garcia/Wikiloc

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s