Moció per recuperar l’aparcament de Formentor

L’oposició aconsegueix que s’investigui si hi ha hagut enriquiment irregular privat per l’explotació de l’aparcament de Formentor.

Al ple municipal celebrat el dijous vespre es va aprovar per unanimitat la moció de Junts, Alternativa i Podem.

El que hauria d’haver estat una iniciativa de l’equip de govern, ha hagut de ser l’impuls de l’oposició que ho aconseguís -Aquesta vegada l’equip de govern no s’hi va oposar-. D’aquesta manera se va poder aprovar la moció conjunta de l’oposició que reclamava:

– l’obertura d’un expedient de revocació de la llicència d’activitat que des del 1999 tenia l’empresa propietària de l’hotel, per explotar l’aparcament gran de Formentor. Aquesta revocació és obligada des del moment que des de mitjans juny, aquests terrenys són municipals.

– la recuperació efectiva de tots els terrenys municipals, que a pesar de ser públics, en alguns casos hi ha obstacles físics per poder-los usar, tant zones verdes, com passos de vianants com vials.

– s’encarregarà un informe jurídics sobre la possible existència d’ingressos indeguts per part de l’empresa de l’hotel, per explotar una zona verda municipal com aparcament de pagament.

La situació jurídica de determinats terrenys de Formentor, des de dia 15 de juny ha canviat radicalment. A partir d’aquesta data els vials, aparcament, zones verdes i passos de vianants són de titularitat municipal, a causa de la condició imposada per la llicència d’obra de reforma de l’hotel.

A pesar d’aquest fet, la realitat és que la situació real no va canviar gaire: zones verdes privatitzades, passos de vianants tancats, un aparcament explotat per una empresa sense cap concessió ni conveni signat.

La moció, fonamentada en un informe jurídic encomanat per l’ajuntament, pretenia en definitiva recuperar íntegrament la titularitat d’aquests terrenys de domini públic municipal, revocar la llicencia d’activitats i investigar el presumpte enriquiment irregular per part de la propietat de l’hotel per explotar una zona verda pública com a aparcament de pagament.

Deixadesa de l’equip de govern

L’obertura d’un expedient de revocació de la llicència hauria d’haver estat una iniciativa de l’equip de govern. No ha estat així. Ha hagut de ser l’oposició que al llarg d’aquests mesos ha anat fent pressió i ha presentat aquesta moció que acordava l’inici de la revocació de la llicencia de l’aparcament, així com la recuperació real d’aquests terrenys.

A tot això li hem d’afegir que també ha estat per iniciativa dels grups de l’oposició l’aclariment de si hi ha hagut un enriquiment il·legal per part de l’empresa propietària de l’hotel.

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s