Precs i preguntes. Ple 29/07/21

A continuació les respostes que l’equip de govern va donar als nostres precs i preguntes al passat ple ordinari del 29 de juliol.

PRECS:

1.- Ens han arribat queixes de veïns relatives a l’acumulació de fems als contenidors del carrer Bocchoris. Demanam que es reforci la recollida a aquella zona o es prenguin les mesures pertinents per acabar amb la problemàtica.

Va dir l’equip de govern que prenien nota per evitar que això es repeteixi, i que hi ha molta intensitat de visitants i que cal reforçar el servei. Esperem que així sigui.

2.- Demanam a l’equip de govern que es col·loqui el més aviat possible el monòlit en homenatge al presos republicans que hi havia al camí que va a la Talaia d’Albercutx.

El batle va tornar a repetir el que ja ha dit anteriorment: que cercaran una nova ubicació que no estigui a la zona de Carreteres, que cal consensuar una nova ubicació Memòria de Mallorca. La propietat va accedir i la Dir. General d’Espais Naturals caldrà també autoritzar-ho. Va dir que un dia d’aquests pujaran a la zona i cercaran una ubicació. Esperem que això es compleixi perquè ja fa molts temps que el monòlit va ser tomat, i sembla que aquesta no ha estat fins ara una prioritat.

PREGUNTES:

1.- Que ha fet l’equip de govern davant els abocaments descontrolats que s’han donat a la Cala i la badia de Pollença? Quin és el seu pla d’actuació al respecte front a les reivindicacions de diverses associacions del Moll preocupades per aquest tema?

Respecte a les darreres problemàtiques a la badia varen dir que reberen un avís de l’112 a la platja d’Albercutx perquè de les capes freàtiques sortia aigua a la platja, i varen fer la recomanació de no nadar però les analítiques no foren dolentes. Va dir la regidora que no hi ha abocaments, sinó problemes puntuals.

A la Cala va dir el Batle que hi ha un punt que ve les obres de la dotació de serveis, una mala connexió a uns pluvials que fa certs abocaments puntuals i que haurà de clausurar-se.

La regidora va dir també que a Cala Molins on hi havia l’antic emissari, hi havia aigua bruta que va sortir per damunt sense arribar a la mar.

Segons el Batle les actuacions dutes a terme han donat bons resultats, i tots els mostrejos fets han donat bon resultats on s’han fet actuacions de tancament de pluvials, tancaments, … Cert que falten coses per fer, com el punt negre del Club Nàutic. I respecte als emissaris s’ha enviat tota la documentació i estan en tramitació per a les seves concessions. L’objectiu és que si hi ha actuacions importants es puguin fer amb fons europeus, però això ja està per veure. Segons el batle el que caldrà fer és renovar tot el passeig des del carrer Voramar fins a la base, ja que està en molt mal estat. I després arreglar tota la zona d’Albercutx, on hi ha també algun punt negre. Ja tenen el projecte per arreglar el clavegueram del carrer Bot i carrer Xarxa i tenen prevista una actuació al carrer Llevant que és competència totalment municipal. Posteriorment també es faran les obres de la Plaça Miquel Capllonch i la carretera Formentor que serviran per millorar la xarxa també, i més tard també es millorarà la zona de Can Singala.

En definitiva, accions concretes, que segur que són positives, però que demostren una falta de planificació que requereix la gravetat de la situació. Cal fer un pla de sanejament amb el seu diagnòstic i les accions concretes pertinents.

2.- Que ha fet l’equip de govern per a complir els acords de la moció aprovada al març del 2020 que establia una solució pública i respectuosa amb el medi ambient a la problemàtica dels fondejos il·legals de la badia? Pensen dur a terme una junta de portaveus amb representants de totes les administracions competents? Fan contes treballar per elaborar de forma consensuada un projecte per demanar a Costas la concessió per a la gestió d’un camp de boies ecològiques? Han instat a Costas a complir la legislació vigent i que imposi sancions als fondejos il·legals, i es procedeixi a la retirada dels morts?

Segons el Batle això és utòpic perquè Costes passa olímpicament d’això. Ells ja han transmès el que pensen, i ara a través de Medi Ambient han aconseguit la creació d’aquesta comissió per poder controlar el tema. Segons el batle l’única solució seria que Costes adscrigués a Ports la làmina d’aigua i gestionar-ho Ports directa o indirectament.  Igualment va dir el batle que la zona és un Lloc d’Importància Comunitària i tindria una tramitació ambiental complicadíssima, i segur que passarien anys. I ja que Costes no fa res, el batle ha dit que va traslladar també a la DG de Biodiversitat que donàs les instruccions als agents de medi ambient perquè obrissin els expedients sancionadors oportuns.

Esperem que la Mesa de treball anunciada per Medi Ambient per aquest més de setembre serveixi per començar a posar fil a l’agulla, i que totes les administracions competents assumeixin les seves responsabilitats.

3.- Qui va autoritzar la sortida de la banda de cornetes el passat 26 de juliol? Ho consideren oportú vista la situació del municipi i l’elevat nombre d’infectats?

El regidor de festes va confirmar que va ser ell qui autoritzà la sortida de la Banda de Cornetes, i que segons ell no hi havia cap ordre que ho impedís. Sempre respectant les mesures de seguretat. Va dir que hi havia presència policial i que al darrera en algun moment si que es varen produir algunes aglomeracions, però segons ell res greu..

En definitiva, actes que afavoreixen la vulneració de les mesures de seguretat i que són un perill en els moments que vivim.

4.- Respecte al Tardeo Gros de dia 31 de juliol; consideren oportú la realització d’aquest esdeveniment? I la denominació? Com es garantirà el respecte a les mesures sanitàries vigents?

Les mesures es garantiran amb seguretat privada, i a la fora la seguretat serà responsabilitat de la policia, i a dins les distàncies serien majors encara més que a la resta de concerts. Tal vegada el nom es presta a confusió, però això és un producte que ofereix una empresa a l’Ajuntament, i és la nomenclatura que utilitzen, però que no es pretenia que fos més que estar assegut escoltant música i fent uns beures.

5.- Respecte als concerts de les festes de la Patrona hem pogut llegir per les xarxes socials com un bar, que venia entrades per dits concerts, afirmava que estava ajudant a tota l’organització en els diferents actes de concerts que se celebraven durant les festes de Pollença. Quina ha estat aquesta col·laboració?

El regidor de festes va dir que la col·laboració no va ser tal, sinó que com confirmà el regidor de Joventut, aquest bar es col·laborador habitual amb l’empresa organitzadora dels concerts i en aquest cas era un simple punt de venta d’entrades. El mateix regidor de Joventut va contactar amb aquests els quals es varen disculpar perquè la publicació es prestava a malentesos.

6.- Per que el cartell del torneig de pàdel de La Patrona està exclusivament en castellà? Consideren oportú col·laborar amb activitats que menyspreen la llengua catalana?

Va dir la regidora que el torneig era organitzat per una entitat particular i que l’ajuntament no havia fet el cartell, si més no, quan el va veure ella mateixa els va advertir que el podrien haver fet en català. Tot i això considera que no és un menyspreu a la llengua catalana, i que simplement està uen una llengua oficial com és el castellà, i que la seva àrea col·labora amb altres activitats sense fixar-se amb quina llengua estan, i que fan aquesta recomanació de utilitzar-la, però que no la poden imposar.

Evidentment que no se pot imposar, però si que es pot optar per col·laborar o no col·laborar amb associacions o empreses que no remin a favor de la normalització lingüística, la qual, tot i tenir-ne una àrea, sembla importar ben poc a aquest govern municipal.

7.- Ara que s’ha dut a terme la recepció de l’aparcament de Formentor, com pensa procedir l’Ajuntament a partir d’ara en relació a la llicència de la que gaudeix l’hotel per a la seva explotació?

El batle va dir que ells negociaren una cessió, i aquesta és recurrible i en aquest cas així ha estat. I ara el que cal és esperar a que es doni resposta per establir de forma definitiva la titularitat, tenir una seguretat jurídica. És cert que existeix una llicència d’activitat de l’aparcament hauran d’analitzar a si es podrà revocar i si hi ha un expedient de responsabilitat patrimonial cap a l’Ajuntament i que pot suposar. I una vegada això passi l’objectiu es donar una concessió i no explotar-ho directament, però si que l’ajuntament en tregui almenys un rendiment.

Esperem que la qüestió es resolgui aviat, cosa que dubtam que sigui una prioritat d’aquest govern, i que esperem que acabi amb la revocació de la llicència, i que esperem que sigui amb una gestió directe municipal, si no amb aquest govern, amb un altre.

8.- Quan pensen actualitzar el portal de transparència i almenys incorporar les seves retribucions i declaracions patrimonials?

Va dir la regidora que estan faltats de recursos i que les retribucions se penjaran aviat. Entenem que penjar actes suposa una tasca constant, però les retribucions i les declaracions patrimonials han de penjar-se a inicis de mandat i suposen molt poca feina en aquest sentit. És bàsicament falta de voluntat.

9.- Té pensat l’equip de govern decidit que fer amb el local de l’antic bar Katy? Pensen dur a terme un procés participatiu per decidir els seus usos tal i com es va aprovar?

Va dir el batle que tenen una proposta, que és el d’ampliar el conveni de col·laboració amb Prodis incorporant el Bar Katy per augmentar el programa d’inserció laboral de l’associació. Ara si han fet unes tasques de manteniment, i que li agradaria tractar-ho amb els grups, i sense oblidar que aquest llegat ha de dedicar-se a qüestions socials.

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s