L’Oficina anticorrupció de Balears dona 10 dies a les regidores i batle de Pollença per contestar les denúncies i els informes en relació a la vacunació irregular

La denúncia sobre abús de poder i incompliment del protocol de vacunació  ha provocat l’expedient de l’Oficina anticorrupció

A principis de febrer d’enguany els grups municipals de Junt:s Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem, de l’Ajuntament de Pollença, varen presentar diversos escrits on posaren de manifest la vacunació irregular de la regidora de Benestar Social i de la Residencia, així com la realització  de proves PCR per part de la mateixa regidora i el batle de Pollença.

En considerar que aquestes proves i aquesta vacunació s’havia fet incomplint el protocol establert, en un cas d’un clar abús de poder, manca de transparència i mal ús dels recursos públics, es va decidir interposar denuncia davant l’Oficina anticorrupció de Balears

La setmana passada  se va notificar als afectats, la continuació de l’expedient i se’ls va donar 10 dies a les persones investigades a fi que puguin presentar escrit d’al·legacions, contestant els informes i les denuncies.

S’ha de recordar que en aquells moments (desembre 2020 i gener 2021), la pandèmia feia estralls i les vacunes eren un bé escàs que s’administrava segons uns protocols estrictes, començant per sanitaris i gent major.

SATISFACCIÓ DELS GRUPS MUNICIPALS

Ens satisfà que l ‘OAIB es declaràs competent per a investigar aquests fets i que tota la documentació que hem aportat els faci considerar que a Pollença tal vegada s’han incomplert els protocols de vacunació

ELS MOTIUS DE LA DENUNCIA

L’escrit remès al febrer d’enguany finalitzava  en un llista de conclusions que són les següents

INCOMPLIMENT DE PROTOCOLS

Tot i les declaracions tant de la regidora delegada de Benestar Social i Residència Social, com del batle de Pollença (es poden escoltar a la roda de premsa de dia 1/02/2021) a les quals afirmen que s’han complert els protocols, és una evidència que els protocols de vacunació existents (Estrategia de vacunación frente a COVID-19 en España) s’han vulnerat, ja que aquests no inclouen càrrec polítics, ja siguin regidors, batles, consellers, etc.

Per tant, i a l’espera de la resposta a la petició d’informació pública, sembla clar que no hi cap protocol oficial que doni llum verda a la vacunació de la regidora, ni que permet la realització de proves PCR regulars tant al Batle com a la pròpia regidora

ABÚS DE PODER

La vacunació de la regidora saltant-se el protocol o la realització de proves PCR tant d’aquesta com del Batle en el sistema públic de Salut de forma quinzenal i de caràcter gratuïta, tenint en compte que en els dos casos no són personal de la residència, ni sanitari o sociosanitari, i que no s’han fet seguint cap criteri tècnic que les avali, i no consta qui les ha autoritzades, són un clar aprofitament de la posició política que ostenten i suposa un clar abús de poder.

MAL ÚS DEL RECURSOS ECONÒMICS PÚBLICS

La realització de forma periòdica de proves PCR, des del mes de maig del 2020 fins al mes de gener del 2021 (18 PCR cada un, en total 36 PCR, que en les clíniques privades tenen un cost entre 120 i 140 € cada una) suposa un mal ús dels recursos públics per part dels dos regidors.

MANCA DE TRANSPARÈNCIA

L’exposició dels fets demostren clarament com tant la regidora Francisca Cerdà, com el Batle Bartomeu Cifre han actuat amb total opacitat. Inicialment ja no es va informar de la vacunació ni de la realització de PCR, per amb posterioritat quan l’oposició va demanar i denunciar el tema, amagar evitant respondre, i negar mentint a la premsa, la vacunació de la regidora Cerdà. Tot per finalment admetre que aquesta vacunació existia en roda de premsa.

ALARMA SOCIAL

Aquesta vacunació irregular, la realització de PCR periòdicament, afegeix més alarma social a l’existent, en un moment on surten a la llum nombrosos casos semblants a tot l’estat, especialment de càrrecs polítics, saltant-se els protocols. Més greu encara pel fet de que falten vacunes i el ritme de vacunació és lent.

Foto de capçalera: Diario de Mallorca

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s