L’ampliació de l’Hotel Formentor podria afectar un jaciment arqueològic

Alternativa per Pollença recorda que en els voltants de l’Hotel Formentor s’hi troba un jaciment arqueològic catalogat i que les preteses obres d’ampliació podrien afectar-lo.

Fa uns dies, ens vàrem assabentar per la premsa de les intencions dels nous propietaris de  l’Hotel Formentor d’incrementar en gairebé mil metres quadrats l’edificació, ampliant l’edifici principal i construint un annex en la zona de la piscina. Més ens va sorprendre saber que compta amb un informe favorable de Turisme.

Des d’Alternativa demanam que, ja que la llicència l’ha de concedir l’Ajuntament, no cedeixi a les pretensions hoteleres de créixer encara més i tengui en compte que en un espai natural com Formentor és essencial mantenir els seus valors ambientals i paisatgístics.

A més, volem recordar que en els voltants de l’hotel s’hi troba un jaciment arqueològic catalogat en la Carta Arqueològica datat d’època romana, el qual està protegit. El jaciment va sortir a la llum en unes reformes de l’hotel del segle passat, en què es pogueren identificar unes estructures d’una possible vila romana, que varen quedar greument afectades per les obres i de la qual es recolliren fragments ceràmics que es troben al Museu de Mallorca. La zona es correspon en part en l’aparcament de personal i està asfaltada actualment.

Per aquest motiu, ja el 2008, quan els antics propietaris volien fer obres de reforma a l’hotel, varen encarregar un informe tècnic que concloïa que era imprescindible la presència continuada d’un arqueòleg durant les obres per tal de supervisar-les, delimitant i salvaguardant les restes que poguessin aparèixer, així com vigilant qualsevol moviment de terres que es fes, ja fos per obertura de camins, fonaments, rases per canalitzacions…


Fitxes dels jaciments al CATÀLEG DE PROTECCIÓ D’EDIFICIS I ELEMENTS D’INTERÈS HISTÒRIC, ARTÍSTIC, ARQUITECTÒNIC I PAISATGÍSTIC DEL TERME MUNICIPAL DE POLLENÇA.

Jaciment del Pàrquing (JA-3)

Jaciment del Mollet (JA-212)

Imatge de capçalera de Tommy_Rau a Pixabay

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s