Precs i preguntes. Ple 27/05/21

A continuació teniu un resum de la segona part del ple ordinari celebrat el passat 27 de maig, amb les respostes de l’equip de govern als nostres precs i preguntes,

PRECS

1.- Ens han arribat queixes de la falta de papereres al carrer Roservell. Demanam que s’analitzi el millor lloc per ubicar-ne i se’n col·loquin les oportunes i necessàries.

El batle va admetre que existia aquesta falta, però va dir que la petita dimensió de les voravies dificultava la instal·lació d’aquestes i que tot i aquestes dificultats ho analitzarien.

PREGUNTES

1.- Fan comptes incloure en el butlletí mensual de l’Ajuntament les notes de premsa de l’oposició o s’ha convertit amb l’òrgan de propaganda de Tots per Pollença?

El batle va dir que no era cap òrgan de propaganda, que era un butlletí municipal que reflexa l’acció de govern, és a dir la tasca de Tots per Pollença, PP, UMP i PI. En definitiva, l’oposició no tendra cap presència al butlletí, i aquest serà un òrgan al servei, no de Tots per Pollença, sinó de tots els partits del govern municipal.

2.- Pot explicar el batle perquè no considera adequada la gestió i explotació directa de les platges?

Segons el Batle el millor model és el que hi ha agut fins ara per part d’una empresa privada, i que ara mateix l’Ajuntament no està preparat per augmentar la seva despesa sobretot en personal, i que segons ell la gestió pública no és la millor. Resposta sorprenent d’un funcionari, però que no sorprèn per part del Batle. La gestió pública sembla que no és eficient per segons quins temes, però que quan permet apujar el sou dels governants de forma totalment desproporcionada no sembla tan dolenta.

3.- Quin ha estat el motiu que ha provocat que la licitació de les platges no sortís fins a pràcticament finals de maig?

Segons l’equip de govern Costes ha canviat els criteris que fins ara regien i ha suposat que l’autorització es modificàs fins a tres vegades, i fins no tenir-la clara no podien treure a licitació. Per desgràcia aquesta capacitat de gestió de la que sempre ha presumit l’equip de govern ha quedat en evidència, i després de no presentar projecte l’any passat, enguany encara han arribat tard.

4.- Pot dir el batle quan tornarà a estar col·locat el monòlit dedicat als presos republicans del camí de la Talaia d’Albercuix?

Segons el Batle, el lloc no era el més adequat, per temes de risc de ser tomat com ja va passar, i en aquest sentit s’ha parlat amb la propietat i amb Carreteres per veure quin és el millor lloc. Aquests demanaren una nova proposta i a partir d’aquí es veurà si s’autoritza. La sensació que tenim és que aquest és un tema que no interessa, i que el monòlit no serà col·locat de moment.

5.- Quin ha estat el cost total de l’assistència a FITUR dels representants polítics municipals?

El cost de la regidora fou de 225 euros i del Batle 260, a part de les proves d’antígens de 60 euros. Sumant el cost del personal, el total va ser d’uns 2.400 euros. Unes depeses sota el nostra parer totalment innecessàries, i que venen a incidir i reforçar la idea de perpetuar un model de monocultiu turístic totalment exhaust i insostenible.

6.- Quan està previst dur a terme el procés de participació relatiu als usos de Can Escarrintxo?

En principi esperaran a finals d’estiu, a setembre o octubre. Veurem si això és així o acaba retardant-se com la majoria de temes.

7.- Quan està previst dur a terme la modificació del reglament de participació ciutadana?

Segons el regidor, aquest està en mans de Secretaria, i quan estigui revisat ho duran a ple. Per desgràcia duem des d’inicis de legislatura parlant de la revisió del reglament i aquesta sembla que no arribarà mai.

8.- Per quin motiu a la plantilla pressupostària d’EMSER per al 2021 hi apareixen a les places d’encarregat i capatàs del servei de fems, dos treballadors que no han seguit cap procediment establert per a ocupar-les?

La regidora va admetre que apareixen aquestes places, però de forma interina, segons ella com altres 13 places, i que fan comptes mantenir-los durant tot l’exercici, i que aquestes haurien de ser de designació directe. Entenem que aquests siguin els desitjos de la regidora, ara bé, hi ha uns convenis i unes normatives que s’han de respectar, i en aquest cas, a EMSER ja fa molt temps que això no és així.

9.- Quina valoració fa l’equip de govern de la I Diada de Joves Emprenedors? I els participants?

El govern fa una bona valoració, i inicialment creu el regidor que els participants també ho valoren positivament, tot i que encara estan pendents de veure quina valoració real en fan aquests i de rebre el seu feedback. Des d’Alternativa donam l’enhorabona al regidor per la iniciativa i l’encoratjam a seguir treballant.

10.- El passat 18 de maig es va dur a terme un taller participatiu sobre propostes col·laboratives pel desenvolupament local, que segons la plana web municipal serviria per concretar actuacions a incloure en el Pla bianual d’ocupació i desenvolupament del consistori. Quan està previst que estigui acabat el pla? Es contempla fer partícips als partits de l’oposició en la seva elaboració?

Segons el regidor el pla consta de tres fases, tutelat pel SOIB, i que ara està a la segona. La participació de l’oposició va dir que era interessant, però que amb la participació del teixit productiu era més que suficient, per tant, queda clar que l’opinió dels partits de l’oposició no serà tinguda en compte.

Foto de capçalera d’Arek Socha a Pixabay

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s