Més atenció per la infància i la joventut

Alternativa per Pollença ha presentat les seves al·legacions al pressupost de l’Ajuntament, reclamant que es presti més atenció a dos grups especialment vulnerables i afectats pel confinament i restriccions socials: la infància i la joventut.

En les al·legacions al pressupost de l’Ajuntament, des d’Alternativa hem considerat oportú posar el focus sobre dos col·lectius, els infants i els adolescents, que per les seves necessitats de maduració emocional, de relacionar-se, de joc i socialització, han resultat molt perjudicats per les restriccions sanitàries que des del confinament s’han duit a terme.

Per aquest motiu, unit a la importància de l’espai públic com a zona de joc i a la mancança de parcs (diversos i adaptats) i del seu correcte manteniment hem proposat augmentar les partides corresponents per:

  • programar més activitats educatives i lúdiques dirigides als infants, posant especial atenció a la franja d’edat de 0-4 anys, per als que pràcticament no existeix oferta d’activitats d’iniciativa pública.
  • renovar alguns dels parcs existents reconvertint-los en propostes més atractives, a la vegada que adaptades per bebès i infants amb mobilitat reduïda, crear un parc més en el nucli de Pollença (que només n’hi ha 3 i estan molt concorreguts)
  • i fer una intervenció ambiciosa per convertir la plaça de ca les Munnares en una plaça pels infants (a més, d’ampliar la zona de jocs fent-los diversos i adaptats, fa falta garantir la seguretat pel fàcil accés dels infants a la calçada amb trànsit i la confortabilitat: necessitat d’ombra, font pública…). El disseny podria implicar algun mecanisme de participació, per tal que els mateixos infants i els seus pares i mares, poguessin fer aportacions i propostes.

Per altra banda, i tenint en compte que els adolescents són un dels sectors vulnerables que ha patit els efectes del confinament i la manca de socialització, en uns moments de la vida especialment delicats a nivell emocional, i que les activitats dirigides a aquest col·lectiu són de per si insuficients i sempre tenen molta demanda, hem proposat augmentar les partides pressupostàries per tal de poder programar més activitats de lleure dirigides a aquest grup per promoure més alternatives de relació social en el context d’un oci sa i alternatiu. També hem proposat reconvertir un “Pla de prevenció de drogues” que no s’ha executat en un pla i activitats de prevenció d’addiccions i promoció de la salut emocional, que malauradament ja s’ha demostrat l’impacte negatiu de la Covid en la salut mental dels joves.

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s