Precs i preguntes. Ple 29/04/21

A continuació teniu les respostes de l’equip de govern a les preguntes que havíem registrat al passat ple de març, però que no es varen poder contestar fins al ple extraordinari del passat 29 d’abril, fent que moltes d’elles ja perdin interès suposant una clara dificultat de fiscalització de la tasca de govern per part dels partits de la oposició.

1.- Què en pensa la regidora delegada d’EMSER de la deplorable situació dels banys i vestuaris femenins a les instal·lacions d’EMSER? Li sembla que aquestes condicions de treball són dignes per a una treballadora d’una empresa municipal? I la regidora d’igualtat?

Evidentment, i després del temps passat, aquesta i les següents són preguntes que ja havien perdut part del seu interès. Tots els grups demanaren sobre el tema. Les respostes a aquesta i les següents preguntes són un compendi de les respostes que l’equip de govern donà als diferents grups. Evidentment, la solució presa de instal·lar un mòdul com a bany pels homes i destinar l’actual per a dones és una demostració clara de que la situació dels banys i vestuaris femenins a les instal·lacions d’EMSER eren deplorables com bé sabien les dues regidores.

2.- Què ha fet fins ara davant les reiterades peticions fetes pels representants dels treballadors al respecte? Quan pensen donar una solució digne a aquesta problemàtica?

El problema ara està solucionat, però si no arriba a ser per la demanda interposada per la treballadora acomiadada, la cosa probablement seguiria igual, i fins al moment no es va fer cap cas.

3.- Pot explicar el batle les seves declaracions contradictòries sobre la readmissió d’una treballadora d’EMSER acomiadada per motius de discriminació masclista. El dia 8 va declarar: “Es una persona contratada a través del Soib a la que la regidora Fca Cerdà y yo decidimos rescindir el contrato”. I tres dies més tard va dir “…tuve conocimiento del despido cuando ya se había presentado la demanda”.

Una demostració més de cinisme del batle. El batle no va respondre a aquesta contradicció, tot i que va admetre que la treballadora s’havia acomiadat en base a uns informes, però que al veure que hi havia un error de tramitació decidiren readmetre a la treballadora, i donant a entendre que si que va tenir coneixement del que passava en tot moment. I sense admetre en cap moment la penosa situació dels banys, i vincular la readmissió a un simple error administratiu, quan la realitat era que l’Ajuntament hauria estat molt probablement declarat culpable per un acomiadament per motius de discriminació masclista.

4.- Consideren oportú acomiadar algú pel simple fet de que hi hagi queixes de companys? Poden explicar quines són aquestes problemàtiques que justifiquen un acomiadament?

Sembla ser que aquestes queixes dels companys que argumentava el gerent de l’empresa municipal quan va ser demanat per l’assumpte no existeixin, i segons el batle, l’únic motiu de l’acomiadament va ser un informe dels encarregats que parlava dels incompliment de les tasques de feina de la treballadora.

5.- En quina situació està el tema de la negociació amb la propietat de l’escoleta Voliaina? Quines gestions s’han fet durant aquests mesos?

Segons el regidor d’educació s’està fent feina igualment amb el tema de Voliana, el qual no han abandonat, ja que fins al 2024 no hi haurà una nova escoleta. Han aparegut nous actors i unes noves persones que a lo millor voldrien gestionar l’escoleta, i fins ara s’han anat reunint de forma periòdica cada 15 dies amb la propietat per veure quina solució podien trobat. Per desgràcia els resultats d’aquestes reunions i gestions no es veuen, i les notícies que a nosaltres ens arriben no són les mateixes. Per desgràcia sembla que no hi haurà una solució pública a la falta d’escoleta a Pollença, o almenys de forma provisional fins que hi hagi construïda la nova, si tot va bé, al 2024.

6.- Ha fet alguna gestió el regidor d’educació per ajudar a les famílies d’alumnes de l’institut que reclamen 34.000 euros del viatge d’estudis del curs passat que no es va realitzar?

El regidor ha dit que han parlat amb l’APIMA que han estat fet una gran feina per intentar recuperar aquests 580 euros per famílies. Es va fer la reclamació a Consum, el qual ha enredat molt i ara s’està reclamant a turisme, i va dir el regidor que sembla que fins que no faci un any no es pot fer una reclamació un poc més formal. El regidor ha dit que han ofert els serveis jurídics de l’ajuntament i que s’han posat a la seva disposició.

Per ara estan a l’expectativa del que passi, amb una problemàtica que afecta a molts instituts.

Les darreres notícies que tenim és que s’han recuperat els diners dels bitllets d’avió (prop de 15.000 euros), però que queda pendent de recuperar els diners de l’hotel i les excursions programades, que suposen més de la meitat de la despesa.

7.- Enhorabona per la campanya de conscienciació “aquí comença la mar” però quines passes han fet per solucionar els problemes de clavegueram al Port de Pollença sobretot?

Segons el regidor Nevado s’han fet pous nous els quals s’han revestit d’un ciment nou perquè no hi hagi fugues, a l’igual que s’han fet canonades noves i connexions a edificis que estaven en mal estat s’han reformat, tot i que encara en falten més per fer.

Veurem si els problemes persisteixen en un futur, però la sensació és la de que es van posant draps enlloc de cercar una solució definitiva i global al problema.

8.- Com és possible que al carrer del Torrent de can Botana a la Cala Sant Vicenç surti aigua directament al torrent de dubtosa procedència quan o no ha plogut tal i com es mostra a una fotografia del Punt Informatiu?

El regidor va dir que era degut a les diferents terrasses que existeixen i que estan connectades a pluvials, i que al fer neteja, degut al temps que devia fer que no es netejaven més el productes químics que puguin haver utilitzat ha provocat que sortís aquesta espuma i negror que ha sortit a la imatge, però que no hi ha hagut cap problema de fecals i que s’ha comprovat.

9.- Aquests dies hem pogut observar que ha augmentat l’espai ocupat per taules i cadires. Ens poden informar si s’han mantingut el mateix nombre de taules i cadires però ha augmentat el nombre d’espai ocupat, si han augmentat el nombre de taules i cadires, …?

Segons la regidora el que han fet ha estat, amb les terrasses que ho podien, augmentar l’espai fins a col·locar com a màxim, les taules que tenien concedides al 2019, però mai superant aquesta quantitat. I fins i tot a espais que no havien tengut mai ocupació, se’ls ha autoritzat un petit espai per que almenys puguin tenir obert.

10.- Quins varen ser els motius tècnics que motivaren la suspensió dels Consells d’Àrea?

El batle va admetre que s’havia comès un error de procediment, i que aquests podrien haver-se impugnat. Agraïm almenys la seva sinceritat, es va fer mal fet i ja està.

11.- Consideren que 30 minuts és suficient per a explicar, debatre i fer propostes sobre les diferents àrees que formen cada consell? I 45 minuts?

El batle va dir que va haver temps per explicar les coses, tot i que si que va dir que els sistema de reunió virtual no és el millor per dur a terme aquestes reunions. En definitiva, els consells d’àrea no varen funcionar perquè l’equip de govern no se’ls ha pres seriosament com amb tot el que té a veure amb la participació ciutadana.

12.- Pensen dur a terme pressupostos participatius per aquest 2021?

Per desgràcia l’equip de govern ha optat per no dur a terme pressupostos participatius. En una clara demostració del prioritari que és per ells la participació ciutadana.

13.- En quin estat es troba el procés de modificació del reglament de participació ciutadana?

Portam des dels inicis de la legislatura sentint per part del regidor de la necessitat de modificar el reglament. Dos anys de legislatura i segons el regidor el reglament està en revisió. Veurem quan es du a terme aquest canvi.

14.- Quins processos participatius té decidits dur a terme l’àrea de participació per aquest any?

El de Can Escarrintxo per decidir els seus usos, crear un consell de gent gran que està als requeriments sobre les tasques que ha de dur a terme el nou servei de participació, reactivar el Consell Jove el qual va admetre el regidor que està bastant aturat, i crear una taula de teixit productiu. Veurem com evoluciona l’any, i tot i que estam ja pràcticament a la meitat, i poca cosa hem vist fins ara.

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s