L’oposició presenta nova informació a l’Oficina anticorrupció

L’OPOSICIÓ APORTA MÉS INFORMACIÓ  A L’OFICINA ANTIFRAU EN RELACIÓ A LA VACUNACIÓ DE LA REGIDORA DE BENESTAR SOCIAL DE POLLENÇA I A LES PCR DEL BATLE

Fa dos mesos i mig que Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem varen presentar la denúncia davant l’Oficina antifrau, sense cap resposta per part de l’Oficina.

Un dels escàndols esdevingut a Pollença als darrers mesos ha estat la vacunació de la regidora de Benestar Social, Francisca Cerdà Nadal, saltant-se el protocol establert per l’estat i el Govern Balear. A més a més, tant ella com el batle, el Sr. Bartomeu Cifre Ochogavía s’han fet PCRs periòdiques a càrrec del sistema públic de salut durant diversos mesos, cosa que ni tant sols alguns sanitaris han pogut fer-se.

Davant aquests fets, a principis de febrer d’enguany, els partits de l’oposició a l’Ajuntament (Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem) vàrem presentar una denúncia davant l’Oficina antifrau de les Balears.

En aquesta denúncia, a més a més es va posar de manifest, les mentides de la regidora (va negar a premsa que s’hagués vacunat, per després reconèixer-ho en roda de premsa) i en el cas de les proves PCR, consideram necessari esclarir si suposa una malversació de cabdals públics. Consideram que aquest fets són reprovables, vergonyosos i un abús d’autoritat.

NOVA INFORMACIÓ PRESENTADA

Fa un mes i mig els mateixos grups municipals, vàrem aportar nova informació, fruit de la petició del regidor d’Unides Podem a l’Ajuntament i a la Residencia Sant Domingo en concret, es va sol·licitar:

desitja ésser informat: «tots els protocols i escrits que s’hagin anat emprant des de moments anteriors i posteriors a l’inici de la campanya de vacunació (…/…). Que, especialment, se’ns mostri per escrit quin document, protocol o altre document s’ha agafat de referència per procedir a elaborar el llistat de persones a vacunar dins la Residència Social (personal intern i extern, i persones residents), assenyalant específicament quina normativa i quin text valida legalment la vacunació de la Sra. Francisca Cerdà Nadal, regidora delegada a l’Ajuntament de Pollença.»

Un mes després, va rebre aquesta contestació per part de la direcció del centre:

Atesa la petició presentada en aquesta residència en relació els criteris seguits per a les vacunacions i pcr inform del següent:

Pel que fa a la vacunació és va seguir el manual de vacunació en data de dia 23 de desembre de 2020. Per part de l’IBSalut Faq vacuna Covid del dia 22/12/2020. Emès per la mateixa institució.

En relació a les PCR, s’han seguit els criteris del document Recomendaciones de prevención y protección en centros sociosanitarios y Residencias de personas mayores y discapacidad en la CAIB ante la epidemia de covid 19 del dia 13 de març de 2020 i les seves succesives revisions.

No es va assenyalar, per tant i com es demanava concretament, quin apartat validava la vacunació de la regidora ni tampoc quin text concret autoritzava que tant ella com el batle es fessin PCR de forma reiterada i regular, no sent personal propi ni professional de la Residència Social de Santo Domingo. Una falta de transparència total i absoluta.

Aquesta informació es va remetre a l’Oficina antifrau, a fi de completar el dossier presentat a principis de febrer. Hores d’ara, no s’ha rebut cap notificació de l’Oficina antifrau sobre l’expedient obert, l’estat de la denúncia, les actuacions realitzades, entre d’altres.

Per això, els grups de l’oposició demanem que l’Oficina Antifrau ens informi de l’estat de l’expedient i de la investigació que s’està duent a terme, recordant que vàrem ser els primers i gairebé únics en interpel·lar l’organisme perquè investigui casos de vacunació en càrrecs polítics.

Foto de capçalera: Diario de Mallorca

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s