Reclamam la baixada del 5% al sou dels regidors

Alternativa reclamam que, quan l’equip de govern dugui a aprovació inicial el pressupost, faci extensiva als sous dels regidors la baixada prevista del 5% de despeses.

La setmana passada varen ser convocats els Consells d’àrea previs a la presentació dels pressuposts municipals, tal com preveu el reglament de participació. Fa empegueir que un equip de govern que té majoria més que absoluta i que, lluny de consensuar res, es dedica a passar el «rodillo», arribi a finals del mes d’abril i encara no hagi duit el pressupost d’enguany ni a aprovació inicial. I és que, segons marca la llei, l’aprovació inicial ja hauria d’haver estat feta el passat mes d’octubre. I això que es presentaren com els garants de l’eficiència, i en base a ella precisament han estat intentant justificar els sous desorbitats del seu equip de govern.

En la reunió, en que quedà palesa la poca importància que li donen a la participació i la falta de seriositat (la documentació prèvia facilitada no incloïa els canvis que havien fet), se’ns explicà que es plantejava una baixada del 5% a totes les partides, a excepció de la Residència i Serveis Socials. El que faltà dir és que la partida corresponent als sous dels regidors no havia patit la retallada tampoc! Per part nostra, podem entendre que la disminució d’ingressos impliqui haver de reduir un poc la despesa, però el que és escandalós és no tenguin la decència de reduir també la partida dels seus sous. Hem de recordar que tenim un dels batles millors pagats d’Espanya, un cost de retribucions als regidors de més de 400.000€ i certes àrees que, d’ençà de la pandèmia, han vist reduïda significativament la seva activitat i per tant la dedicació dels seus regidors. Ara bé, el que no s’ha reduït és el seu sou, i ni tan sols en un moment en que la protecció social cap a molts veïns i veïnes no està sent suficient i les cues per aconseguir menjar són llargues. En la reunió vàrem demanar que es reduís la partida dels sous polítics; esperem que l’equip de govern recapaciti i ho modifiqui de cara a l’aprovació inicial.

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s