Precs i preguntes. Ple 8/03/21

A continuació teniu un resum de les preguntes registrades al passat ple de gener i es varen contestar fins al ple extraordinari celebrat el 8 de març passat, i a petició dels partits de l’oposició i arrel de la vacunació de la regidora Francisca Cerdà.  Això fa com podeu veure que moltes perdin la seva vigència, i quedi més palesa la necessitat de realitzar plens de forma mensual.

1.- Que hi ha de cert dels rumors que diuen que la regidora de serveis socials i el Batle s’han vacunat contra la COVID19 aprofitant a vacunació dels usuaris de la residència de Pollença?

Una pregunta que tenia el seu sentit al moment en el qual va ser registrada, i que va acabar provocant el ple extraordinari de reprovació del Batle i la regidora a la que es varen contestar aquestes preguntes. La regidora com tots sabem es va vacunar! I a l’igual que el batle s’han anat fent proves PCR de forma continua des del passat mes de maig.

2.- S’ha fet cap canvi en la quantitat o en l’assignació de punts de l’ajuda alimentària d’ençà que s’aprova la moció per millorar-la?

Segons la regidora si que s’han fet uns canvis, i es va fer una reunió entre Caritas i els serveis socials i es va fer un ajust de la puntuació.

A veure si això serveix per a millorar el sistema, i entre d’altres evita que les dones siguin penalitzades pel simple fet de ser dones. 

3.- Com és que no s’han repartit les bosses de menjar de la Fortalesa? Nosaltres entenem que les donacions particulars d’aliments que fan tercers haurien de ser un extra que és repartís i no servir per suplir la despesa que fa l’Ajuntament. Aquest equip de govern no ho entén així?

L’equip de govern ha repartit les bosses no com un extra si no com si es tractessin de recursos propis de l’ajuntament, suposant que el beneficiat ha estat l’organisme municipal i no l’usuari directe de Serveis Social. Ha dit la regidora que ho estudiaran per la propera vegada. Esperem que així sigui, i els usuaris en siguin els beneficiats.

4.- Per quin motiu no s’ha complert el que establia la moció aprovada el passat juliol de concedir de forma urgent i àgil ajudes per pagar el lloguer? No saben que hi ha moltíssimes famílies a Pollença que estan en risc de quedar al carrer?

Segons la regidora ho saben més que ningú, i s’estan donant moltes ajudes per lloguer, i si hi ha hagut desnonaments aquestes persones han estat reubicades o bé a pisos amb una ajuda o a pensions mentre esperaven a rebre un pis.

5.- En quin punt està l’adquisició d’habitatges per destinar a acollida temporal? No és una prioritat del govern municipal?

Al ple anterior es va aprovar una modificació de crèdit i estan redactant unes bases i també en una negociació per veure si mitjançant una compensació se pot tenir un edifici al port de Pollença. Veurem amb quin ritme avancen aquestes bases o negociacions i si els habitatges d’acollida temporal poden ser una realitat.

6.- Quina sanció s’ha imposat a la persona o empresa que va fer abocaments il·legals a la urbanització del Vilar i que va ser identificat per la policia?

Encara no s’ha imposat, s’ha obert expedient i la tramitació encara està en procés. Quan s’arribi al moment se durà a la Junta de Govern i se’l sancionarà si escau.

7.- Quin ha estat el cost per l’Ajuntament de la prova automobilística Pujada Formentor? Quins beneficis consideren que té organitzar una prova així en plena pandèmia? Consideren compatible aquesta prova amb la consideració de Paratge Natural, i Patrimoni Mundial de la UNESCO que té la Serra de Tramuntana?

El cost ha estat de 1.900 euros per dues ambulàncies i la retransmissió que costà 1.200 euros. Segons la regidora el volum de vehicles participant és molt menor que el de un dia qualsevol, i utilitzen un combustible menys contaminant que la resta. I que el risc d’incendi estava ben cobert amb extintors suficients i aigua, i que estava autoritzada per Carreteres i el Paratge de la Serra. Per tant només els va faltar dir que la prova va suposar un benefici ambiental per l’entorn.

8.- Pensen tornar a posar la “veleta” que hi havia a la Punta dels Ferrers de Cala Molins?

Ja està posada, feia un mes, i va ser llevada per arreglar-la.

9.-  Quan pensen tornar a col·locar el monòlit de la carretera de la Talaia d’Albercutx, dedicat als presos republicans del camp de concentració que construïren dita carretera.

No el poden posar allà mateix perquè els vehicles el poden tomar com ha passat aquesta vegada, i han demanat a la propietat per veure si el poden posar fora de l’àmbit de carreteres. També hauran de demanar autorització al Paratge de la Serra de Tramuntana perquè està dins àmbit del PORN, però la propietat en principi va dir que si. Veurem quina és la pressa que el batle dona a aquest assumpte, però tot sembla que serà llarg.

10.- Per que a la nota de premsa de l’Ajuntament relativa a la reparació del camí de Coves Blanques s’estableix que el cost del projecte serà sufragat per l’Ajuntament en col·laboració del Consell, quan aquest abonarà més de la meitat del cost del projecte? No els hi sembla un ús tendenciós dels mitjans municipals?

Segons el batle no és un ús tendenciós. El redactor ha decidit escriure-ho així i ja està, el que passa és que el redactor està a sou de l’Ajuntament i hauria d’intentar ser neutral.

11.- Relatiu al camí de Coves Blanques, a dita nota de premsa, el Batle va manifestar que aquest camí no era públic. Per que va fer aquesta afirmació quan el camí és troba al catàleg de camins i al PGOU?

Segons ell la titularitat la dona el registre de la propietat, ni el catàleg ni el PGOU. Evidentment, tots sabem quina és la posició del nostre batle amb el tema dels camins públics, i del costat de qui es posa sempre.

12.- Té informació el Batle respecte al tancament amb cadenat del camí inclòs al catàleg de camins i que va de Llinars cap a les Planes? S’actuarà al respecte?

Hi havia hagut un cap de setmana, en temps de pandèmia, amb molta gent i destrosses, i es va tancar, per després tornar a obrir. Evidentment, sentint al batle, queda clar que no hi ha cap intenció d’actuar, i com hem dit abans, ja sabem de quin costat es troba el batle, i que la vulneració del dret de pas, en aquest cas quedarà impune.

13.- Recentment s’ha acomiadat una conductora del servei de recollida d’EMSER. Per quin motiu? Al seu lloc ha quedat un home, que va formar part de les llistes del PI; com justifiquen aquesta contractació si no s’ha seguit cap procediment públic d’oferta pública d’ocupació?

La regidora va contestar que la treballadora havia estat readmesa al seu lloc, no va dir el motiu, que probablement havia estat la demanda que la treballadora havia interposat i que els podria treure els colors. Va dir que mai havien mirat a quin partit pertany cap dels treballadors alhora de la seva contractació. Per evitar aquestes suspicàcies el que haurien de fer és seguir els procediments que pertoquen i ja està.

Imatge de Rednic a Pixabay

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s