Resum del Ple extraordinari de 8/3/2021

A continuació teniu un resum del ple extraordinari celebrat el passat 8 de març. Aquest va ser convocat a petició de tots els partits de l’oposició per reprovar l’actuació, arrel de la vacunació, de la regidora Francisca Cerdà i per la realització de proves PCR, d’aquesta mateixa i el Batle Tomeu Cifre. També es varen debatre dues mocions, i es varen respondre precs i preguntes que quedaven pendents del darrer ple.

1. Expedient 482/2021. Moció presentada pel grup municipal Junts Avançam relativa al suport al sector de la restauració i el comerç. Aprovada per unanimitat.

La moció que als seus acords estableix la creació d’una mesa de partits i agents socials i econòmics (se va esmenar i s’acordà crear diverses meses) per dissenyar un pla de reactivació, insta a l’ajuntament a contemplar la possibilitat de rebaixes fiscals, ajudes a autònoms i restauració, o distribució de vals de compra entre la ciutadania.

Evidentment tot el que suposi diàleg i arribar a acords entre partits i agents econòmics i socials ens sembla correcte, i evidentment la redacció d’un pla de reactivació és més que necessari pel nostre municipi, per tant li donàrem suport.

Ara està per veure quina és la voluntat de l’equip de govern per dur a terme el contingut de la moció, i si es creen aquestes meses quina és la seva composició, perquè com sempre sol passar, a aquestes els agents econòmics hi solen tenir més pes que els socials.

2. Expedient 486/2021. Moció presentada pel grup municipal Unides Podem sobre el control de preus de lloguers abusius, garanties per a persones arrendatàries i petits propietaris/àries. Rebutjada per 10 vots en contra (Tots, PP, UMP i PI) i 7 vots a favor (Podem, Alternativa i Junts).

Una moció que demana al govern central aprovar una llei estatal d’habitatge, que permeti el seu desenvolupament en el marc de les competències de les comunitats autònomes i municipis, que blindi la funció social de l’habitatge i asseguri el compliment efectiu i el respecte del dret a un habitatge digne i adequat i legislar per a regular el mercat del lloguer d’habitatges, impedint preus abusius en els contractes d’arrendament d’habitatge mitjançant mecanismes de control de preus i promovent baixades de preus tant en contractes en vigor com en contractes futurs.

Una moció que per contingut compartim al 100%, i que de dur-se a terme segur que seria ben útil al nostre poble, on el problema de l’habitatge és més que evident, i que per desgràcia, i tot i que només era una declaració d’intencions, i instar al govern central, l’equip de govern no va voler votar a favor, en una clara demostració de quines són o no són les seves prioritats.

3. Expedient 1153/2021. Moció presentada pels grups municipals Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem de reprovació del batle, Bartomeu Cifre Ochogavia, i de la regidora de Benestar Social i Residència Social, Francisca Cerdà Nadal, Francisca Cerdà Nadal, per abús de poder dels càrrecs que representen. Rebutjada per 10 vots en contra (Tots, PP, UMP i PI) i 7 vots a favor (Podem, Alternativa i Junts).

I arribarem al punt més calent del ple.  El que mos ha convertit un altre vegada en el centre d’atenció de mig Espanya!

Al final l’equip de govern s’aferrà a la seva majoria per passar el tràngol i en cap moment mostraren un mínim penediment i assumpció de responsabilitats. Segons ells actuaren de forma correcte i d‘acord als protocols, (tot i que encara no sabem a quins).

Ens trobarem a un equip de govern mancat de dignitat, sensibilitat, empatia, i de humilitat. Un batle i una regidora que s’han aprofitat, han abusat, de forma barroera del seu càrrec i a sobre han mentit, i que ho saben perfectament.

S’han aprofitat per fer-se les proves de forma periòdica sense tenir-ne cap necessitat, i a costa dels diners de tots els contribuents, i la regidora s’ha vacunat saltant-se l’ordre establert perquè es creuen millors, més importants i per damunt de la resta.

Però com dèiem, les coses s’han fet malament i ho saben. Perquè si tot s’hagués fet correctament perquè amagaren els fets de bones a primeres? perquè va mentir la regidora a la ciutadania per després convocar aquella vergonyosa roda de premsa i admetre els fets?

Evidentment, tothom sap, fins i tot ells, que les coses s’han fet malament, i això és una demostració més del que és aquest equip de govern, un equip de govern, que ha vengut a això a treure rèdit, sigui en forma de PCRs, sigui en forma de vacunació o sigui en forma de pujada de sous.

Per desgràcia els socis de Tots al govern, salvaren la papereta del batle i la regidora. Un poc de crítica amb la boca petita, errors de comunicació, no de fons, però res de qüestionar a qui paga els bons sous que tant els regidors del PP, PI o UMP cobren.

Ara bé, per molt que se guanyi una votació, no deixarà de ser el govern dels aprofitats, els sobrats, els soberbis o els mentiders. No deixaran de ser els que s’han fet proves i s‘han vacunat a costa de tots els ciutadans i a sobre els han mentit, com no deixaran de ser els que més s’han apujat el sou, els que col·loquen amiguets, o els que critiquen a les associacions que reparteixen aliments i als que en recullen per donar mala imatge. En definitiva no deixaran de ser els que provoquen vergonya aliena a tots els pollencins.

Foto de capçalera: PiP

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s