Resum del Ple extraordinari de 25/2/2021

A continuació teniu un resum del ple extraordinari que es va dur a terme el passat 25 de febrer, i que suposà la supressió de la servitud de pas pel camí de Ternelles.

1.- Dictamen per a l’aprovació de la resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de crèdit núm. 1-2021 2. Expedient 570/2021. Aprovat per 12 vots a favor (Alternativa, Tots, PP, PI, UMP i Podem) i 5 abstencions (Junts).

Les modificacions que s’aprovàren inicialment i a les que ja votàrem a favor són les següents:

• Reforma del carrer de Formentor i la Plaça de Miquel Capllonch del Port de Pollença.  1.107.941,62 euros.

• La rehabilitació i millora del paviment dels carrers Colon, Mercat, Sol, Moro, Ramon Picó, Àngels, Munar, General Bosch, Sant Josep i Roser Vell 1.800.000 euros.

• L’adquisició de pisos d’acollida així com l’adquisició d’un solar per ubicar habitatges de protecció oficial per imports de 350.000 euros i 400.000 euros respectivament.

• La redacció del projecte de Rehabilitació del Capitol per import de 100.000 euros.

• La Rehabilitació de la Taverna. Per import total de 47.000 euros.

• Adquisició de l’obra de l’artista Santiago Rusiñol. 65.000 euros

• L’adequació de les instal·lacions d’espera de l’aturada de taxis de Pollença. 46.000 euros.

A això Junts presentà una al·legació que podríem dir política. Criticant que no s’hagi aprovat el pressupost, que moltes partides ja estaven a modificacions d’anys anterior i que per mala gestió no s’han duit a terme, i que són unes modificacions enfora de la crisi actual i creuen necessari que aquesta modificació destinada a la creació d´un paquet d´ajudes al teixit productiu local i s’habiliti crèdit per altres actuacions com la redacció i execució d’un pla de sanejament integral del Port de Pollença, un projecte de conduccions de les aigües pluvials,  actuacions a Sant Vicenç o la realització del projecte per a la Vinyeta.

Podent estar d’acord amb això entenem que tècnicament és rebutgin les al·legacions.

Nosaltres sobretot per les partides relatives a habitatge vàrem tornar a votar a favor, tot esperant veure els resultats el més aviat possible.

2.- Dictamen per a l’aprovació, si procedeix, de les bases reguladores per concedir subvencions a les empreses que utilitzin el català com a llengua habitual 3. Expedient 4104/2020. Aprovat per unanimitat.

Són les de cada any. 5.000 euros, i es pot subvencionar fins un 50%. Evidentment votàrem a favor, i animant a l’equip de govern a que promocioni al màxim aquestes subvencions per tal de d’intentar esgotar la partida.

3.- Dictamen per a l’aprovació de la resolució d’al·legacions i aprovació provisional, si procedeix, de la modificació puntual del PGOU local per a la seva adaptació al PORN de la Serra de Tramuntana mitjançant la supressió de la servitud d’accés a la mar i al Castell del Rei a través del camí de Ternelles (polígon 4, parcel·la 649). Aprovat per 10 vots a favor (Tots, PP, PI i UMP) 1 vot en contra (Miquel Àngel March) 5 abstencions (la resta de regidors de Junts i Podem) i el nostre regidor ha optat per aixecar-se al moment de la votació.

Es tractava de resoldre les al·legacions i fer l’aprovació provisional (la definitiva l’ha de fer el Consell) de la modificació del PGOU que suposava la supressió de la servitud de pas per la finca de Ternelles.

Evidentment nosaltres estam en contra de la supressió de dita la servitud de pas per Ternelles.

Sense entrar a valorar com s’ha arribat fins aquí, la veritat és que hi ha una “obligació” de suprimir aquesta servitud, i establerta de forma amenaçant i evidentment a mida de la propietat. I és que la interpretació que es fa de la sentència del Tribunal Suprem no ens pot semblar més que una vergonya.

Respecte a les al·legacions, tant de la Plataforma com les de Junts, entenem que en el fons (no totes), es rebutgen en base a aquesta obligatorietat de supressió de la servitud derivada de la interpretació de la sentència i segons el misser l’Ajuntament, es pot compartir o no, però que és la que és.

En relació a les al·legacions presentades per la propietat i els seus “palmeros”, entre ells la Fundació Vida Silvestre Mediterrània, i que al final venen a ser la justificació que utilitza la propietat per usurpar un camí públic i prohibir el pas dels ciutadans ens semblen una vergonya; i és una forma d’enganyar a la ciutadania que la família March utilitzi criteris ambientals per aconseguir els seus objectius que no són més que la defensa dels seus interessos particulars.

Per tant, tot i entendre que aquesta proposta sigui duta a ple, nosaltres no vàrem voler formar part d’una acció que acabava amb un dret dels ciutadans i optàrem per no participar de la votació.

Foto capçalera: Última Hora

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s