Denuncia davant l’oficina anticorrupció

L’OPOSICIÓ DENUNCIA A L’OFICINA ANTICORRUPCIÓ EL BATLE DE POLLENÇA, TOMEU CIFRE OCHOGAVIA, I A LA TINENT DE BATLE FRANCISCA CERDÀ NADAL PER LA VACUNACIÓ D’AQUESTA ÚLTIMA I LES PCRs QUE S’HAN FET EN EL SISTEMA PÚBLIC DE SALUT

Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem hem registrat una denúncia dels fets, en què posam de manifest que Francisca Cerdà Nadal ha faltat a la veritat,  s’ha saltat el protocol de vacunació i a més s’ha fet PCRs quinzenals durant mesos juntament amb el batle de Pollença, fets que consideram reprovables, vergonyosos i un abús d’autoritat. Sobretot pel que fa a les proves PCR, consideram necessari esclarir si suposa una malversació de cabdals públics.

Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem hem registrat aquest divendres 5 de febrer a l’Oficina Anticorrupció un informe detallat on s’expliquen cronològicament els fets denunciats i que han estat àmpliament informats pels mitjans de comunicació.

Des de l’oposició ja vàrem sol·licitar un Ple extraordinari i, a més, vàrem presentar una moció de reprovació cap a la gestió política d’aquest afer tant del batle com de la regidora. Plenari que, en aquest moment, queda pendent de ser convocat pel mateix batle de Pollença.

A més, des de l’oposició hem exigit la dimissió de la regidora i també del batle perquè ha estat co-responsable i coneixedor de la vacunació de la regidora. Són persones que han demostrat falta d’ètica, transparència i de responsabilitat cap a la ciutadania, pel que entenem que no són aptes per ocupar càrrecs públics.

Davant l’alarma social que ha generat dins el poble, que demana que s’assumeixin responsabilitats polítiques, i davant la nul·la reacció per part del batle i la regidora (que lluny de ni disculpar-se ni dimitir ni donar explicacions rigoroses, defensen haver actuat correctament), ara feim una passa més i hem posat en coneixement de l’Oficina Anticorrupció, que disposa de competències pròpies per a investigar el cas, els fets que consideram que poden ser constitutius de delicte i/o falta.

Des de l’oposició mantenim la postura que tant el batle com la regidora haurien de dimitir i a més reclamam als socis de govern de l’Ajuntament de Pollença, PP (que ja va reconèixer a la tertúlia de polítics del dia 03/02/2021 que amb la perspectiva actual, segurament la vacunació hagi estat un error), UMP i El PI facin el mateix discurs polític a les diferents institucions que representen. Som de l’opinió que tot càrrec públic que s’hagi vacunat saltant-se la coa i els protocols, sigui del color que sigui i tengui el càrrec que tengui, hauria de dimitir o se’ls hauria de destituir. En aquests temps tant difícils, si els servidors i representants públics no donam exemple, qui ho farà?

Foto de capçalera: PiP

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s