Exigim la dimissió del Batle i de la Regidora

EXIGIM LA DIMISSIÓ DE LA REGIDORA DE BENESTAR SOCIAL I LA RESIDÈNCIA, FRANCISCA CERDÀ NADAL, i DEL BATLE, TOMEU CIFRE OCHOGAVIA, PER SALTAR-SE EL PROTOCOL DE VACUNACIÓ I ENCOBRIMENT.

Els tres grups de l’oposició demanam la dimissió del batle de Pollença, Tomeu Cifre Ochogavia i de la Regidora Francisca Cerdà, per haver-se saltat el protocol de vacunació aquesta darrera, per haver-la encobert el primer, i per haver mentit a la ciutadania des d’un bon principi.

Inicialment es negaren a respondre al ple de Pollença, que es va celebrar dijous passat, a la pregunta si s’havien vacunat; posteriorment el divendres la regidora Cerdà va desmentir a un mitjà local, haver-se vacunat i acusà a l’oposició de vendre fum i boira, i finalment aquest mateix dilluns just uns dies després, en una roda de premsa convocada expressament, ha admès haver-se vacunat, a més de realitzar-se nombroses proves PCR tant el batle com la regidora, a càrrec de la tresoreria pública.

Tot i les excuses utilitzades durant la roda de premsa, és un fet innegable que la regidora Cerdà ha vulnerat el protocol de vacunació, en un fet que constitueix un autèntic abús de poder i d’utilització del seu càrrec públic per a un benefici propi que no només és reprovable, sinó que hauria de ser motiu de dimissió immediata pel bé de les institucions públiques, o de destitució fulminant per part del batle.

El batle de Pollença però, que ha estat coneixedor de la mala praxi política en tot moment, ha encobert a la seva regidora, i lluny de fer autocrítica i destituir la tinent de batle, ha justificat la seva gestió de la vacunació, fet que també l’invalida per continuar exercint de batle de Pollença amb l’honestedat que mereix el càrrec.

I és que l’argument d’haver-se acollit a criteris sanitaris cau pel seu propi pes observant el protocol anomenat estrategia de vacunación frente a COVID-19 en España, de 18/12/2020 (que dia 21/01/2021 es va actualitzar), que deixa en evidència que la vacunació de la Sra. Cerdà els dies 30 de desembre i 20 de gener no té cap recolzament tècnic. Ella no és resident, ni personal sanitari i sociosanitari que treballa en residències de persones majors i d’atenció a grans dependents, no és personal de primera línia a l’àmbit sanitari i sociosanitari.

Tampoc és una persona que treballa al centre. És un càrrec polític que no pot exercir (i esperem que no ho hagi fet), cap tasca professional pròpia del personal sanitari i sociosanitari. En tot cas, la tasca administrativa, de gestió de personal, material, etc. correspon a la direcció del centre que, si bé és cert va estar vacant, va ser coberta per un professional fa mesos, el qual ens fa demanar-nos per què la regidora, suposadament, ha de ser cada dia a la residència. Quines tasques hi fa? Està assumint funcions tècniques que no li corresponen? No és capaç de comunicar-se per vies telemàtiques amb el personal i la direcció del centre? Tot apunta a que necessitaven una excusa i un motiu per intentar justificar la vacunació, i que han interpretat el protocol com més els ha convingut quan aquest no contempla de cap manera la vacunació per persones que tenen càrrec com la Sra. Cerdà.

D’igual manera de l’oposició exigim també que abonin de les seves butxaques els 4.000€ que haurien costat de forma aproximada les PCRs que s’han anant fent des de maig i de forma quinzenal tant el batle com la regidora,  en un també claríssim d’abús de poder i de malversació de cabdals públics. Sobre aquesta proves, encara no hem sentit ni al batle ni a la regidora explicar quin càrrec tècnic o polític els ha autoritzat; sent de ben segur dels únics càrrecs polítics de les Illes que s’han fet PCRs rutinàries sense ser personal de risc. Finalment, no hem d’oblidar que la àmplia majoria dels treballadors públics i dels serveis essencials del sector privat no es fan de forma sistemàtica PCRs a càrrec del sistema de sanitat públic, sinó que les assumeixen, si se les volen fer, amb els seus propis diners.

Per acabar, exigim als socis de govern que per coherència política se sumin a demanar responsabilitats polítiques, ja que aquestes han de ser assumides, siguin del partit que siguin. Esperem que UMP, PP i El PI estiguin a l’alçada.

Foto de capçalera: Diario de Mallorca

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s