Precs i preguntes. Ple 14/01/21

A continuació teniu un resum dels precs i preguntes i les respostes que donà l’equip de govern al passat ple extraordinari del dia 14 de gener. Aquestes varen ser registrades al novembre, i algunes fins i tot, al setembre, ja que varen ser registrades per Junts Avançam en el nostre nom, el que suposa que moltes d’aquestes ja hagin perdut la vigència. Una mostra clara del que perseguia l’equip de govern reduint els plens ordinaris: dificultar la capacitat de control dels partits de la oposició.

PRECS

1.- Demanam que es netegi i desembossi la claveguera del rost del carrer Creus, ja que cada vegada que hi ha unes pluges fortes aquesta situació no permet que la claveguera compleixi amb el seu comès.

Un exemple del que dèiem de la problemàtica de respondre mesos després.

2.- El passat setembre, Dron du Nord va fer una publicació a la xarxa social Facebook, relativa al camí de Cala Bóquer, on s’explicava com la combinació de sòl argilós, el fort pendent i les precipitacions provocava processos d’erosió incrementats amb el pas de persones i animals, i que produeixen una fragmentació de la vegetació que suposen l’aparició de tot un entramat de camins que provoca que les persones que no coneixen la zona quedin extraviades i es perdin. Per tot això demanam com fa la publicació que és senyalitzi el camí original i es col·loquin elements dissuasius a la resta de tiranys.

La regidora ens va dir que s’està treballant amb el tema, i també pel camí de Cala Figuera per senyalitzar de forma correcte el camí que correspon. Esperem que aviat sigui un fet i s’acabi amb aquesta problemàtica.

3.- Demanam que es reforci la neteja de la piscina municipal sobretot als capvespres que és quan hi ha els cursos dels nins i més gent.

El reforç és va fer a finals de setembre (quan Junts ens va registrar la pregunta), amb dues hores més al matí i dues al capvespre i també els dissabtes

PREGUNTES

1.- Quin ha estat el preu de redacció, maquetació i edició del programa de festes de la Patrona 2020? Consideren adient i proporcionada aquesta despesa amb unes festes amb molts menys esdeveniments i la situació de crisi actual?

La redacció no va tenir cap cost perquè ho feu personal de la casa, la maquetació costà 1.100 euros i l’edició en costà 4.300. Segons el regidor un cost adequat i correcte tot i la situació actual de crisi. Una opinió respectable, però que xoca molt amb la incapacitat de l’equip de govern per facilitar les ajudes a la població o teixit empresarial amb més dificultats.

2.- Per quin motiu el Gerent d’EMSER es personà a l’assemblea de treballadors de la mateixa empresa de dia 21 de juliol? De qui sorgeix la idea de la seva assistència a l’assemblea: del propi gerent o va ser el Batle que li va enviar? I per quin motiu va abandonar dita assemblea? Va ser per iniciativa pròpia o per indicacions dels Batle?

Segons el batle, el gerent va anar a la assemblea per iniciativa pròpia i al enfadar-se els representants dels treballadors, va decidir marxar.

3.- Per quin motiu no es va suspendre el concert del Festival de Il Giardino Armonico?

Segons el batle, la tempesta que va fer no estava gens prevista per ningú, i una vegada decidit que es faria al Claustre, ja no es podia canviar de lloc.

4.- Tenint en compte que prest començarà la temporada d’hivern, quines mesures s’han pres per reforçar la neteja de la piscina municipal?

La regidora va contestar al precs número 3

5.- Per quin motiu no s’ha abonat el complement de carrera professional des del gener de 2020? Pensa l’equip de govern abonar-lo?

A aquestes alçades, i degut a la pressió dels treballadors i la oposició, l’equip de govern l’abonà al més de novembre, tot i que encara falten alguns casos.

6.- Aquest equip de govern no durà endavant la proposta que ja li hem proposat fa mesos de les beques de serveis socials, tal com fan a Artà o Son Servera, en què alguns usuaris que reben ajuda econòmica en forma de beca fan treballs en diferents àrees de l’Ajuntament? Si és que sí, quan ho pensen fer?

Va dir la regidora que no ho pensen fer, que no tenen ni temps ni mans per fer-ho. Aquest és el cas que se fa a la oposició des de aquest equip de govern.

7.- Pot explicar el regidor d’Educació per quin motiu, amb el curs escolar iniciat fa mesos, no tenim les subvencions per material escolar encara aprovades?

Segons el regidor. És un tema que s’escapa al seu enteniment. Intentarà que estiguin pel proper ple de gener. Al ser la primera vegada, s’han hagut de demanar distints informes, i tot s’ha retardat molt. Poques atribucions té un regidor d’educació, però en aquest cas veiem que ni aquestes ajudes, ni el tema de l’escoleta surten endavant i ens acostam als dos anys de mandat.

8.- Pot explicar el regidor d’Educació que pensa fer l’equip de govern respecte a la seva promesa electoral, de construir una escoleta municipal a Pollença? Pensen seguir incomplint les seves promeses i deixar els infants i famílies sense la possibilitat d’una escoleta municipal a Pollença? És en realitat una prioritat de l’equip de govern? Quines passes s’han fet fins ara per tenir una escoleta? Que ha passat amb l’opció d’obrir l’actual Voliaina? Considera el regidor d’Educació que ha obrat correctament en aquest darrer cas?

El regidor va dir que si que és una prioritat i un objectiu construir una nova escoleta, però va deixar caure que ara no és una urgència, el que ens sembla que és una excusa per justificar la seva falta de diligència respecte al tema.

En relació a Voliaina va dir que en breu hi aniria un pèrit a fer una valoració, i que han demanat ajuda a l’Ajuntament de Palma, però que és un tema complicat. Segons ell s’ha obrat correctament, tot i que creu que pot haver-hi hagut algun malentès, ja que les coses són molt lentes.

Vorem com evoluciona el tema, però la sensació és que no tendrem escoleta nova durant aquesta legislatura, i que respecte a voliaina que les coses no s’han fet ni amb la sinceritat ni amb la diligència que correspon.

9.- Com pensen cobrir la baixa d’arxiver i bibliotecari? Pensen crear una sola plaça o per contra dividir-la en una de bibliotecari i una d’arxiver?

Al final pensen cobrir la plaça amb un sol treballador. L’antic treballador va deixar unes bases preparades per fer el concurs, que en aquest cas, si que va dir el batle, estarà molt centrat en les tasques d’arxiver.

10.- Ens han arribat informacions de que no es cobrarà les quotes de serveis als negocis d’hostaleria corresponents al període d’Estat d’Alarma. De quants negocis estam parlant? Quin és l’import total? Pensen condonar el pagament a altres tipus de negocis?

Segons el batle als altres negocis no es pot condonar perquè les tenen com un habitatge. La quantitat exacte no la va poder proporcionar, però ens la facilitaran via correu electrònic.

11.- Pensa el Batle complir amb l’ordre judicial d’execució de l’acord que aturà la vaga dels treballadors d’EMSER al 2019?

Segons el batle, l’acord s’està complint posant en marxa un borsí, i una plaça d’oficial d’aigües, i ara és feina dels treballadors complir la seva part. Al final el batle sempre considera que ell és l’únic que compleix, fins que després arriba la justícia i demostra que això no sempre és així.

12- Considera adequat el Batle proposar un candidat a Jutge de Pau sense consens?

Tant aquesta com les preguntes següents no varen ser respostes pel batle. Segons ell és subjectiu i interpretable que una cosa sigui adequada, coherent, decent o ètica, tot i que no va voler donar la seva opinió o visió respecte a si aquesta decisió segons ell ho era. Per tant davant aquesta no resposta no ens queda cap dubte que la decisió de proposar a Martí Ochogavía no és ni coherent, ni decent, ni adequada ni ètica. I el que és el més fort de tot: que el batle també ho sap.

13.- Considera coherent el Batle proposar un candidat a Jutge de Pau al qual tant vostè (el PP) o UMP varen demanar que es reprovàs?

14.- Considera decent el Batle proposar un candidat a Jutge de Pau el qual mentre va ser regidor i segon tinent de batle es va caracteritzar per una gestió escandalosa amb una indiferència absoluta cap a la llei de Contractació, amb encàrrecs de feines a empreses amb vincles familiars sense ni abstenir-se, i amb una confusió absoluta entre allò públic i allò privat?

15.- Considera ètic el batle proposar un candidat a Jutge de Pau que ha estat un estret col·laborador seu a les darreres campanyes electorals?

Imatge de Gerd Altmann a Pixabay

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s