Moció de reprovació per abús de poder

ALTERNATIVA, JUNT:S AVANÇAM I UNIDES PODEM PRESENTAREM UNA MOCIÓ DE REPROVACIÓ DEL BATLE TOMEU CIFRE OCHOGAVÍA I DE LA REGIDORA DE SERVEIS SOCIALS FRANCISCA CERDÀ NADAL PER ABÚS DE PODER DELS CÀRRECS QUE REPRESENTEN

Durant el Ple ordinari de gener a petició de l’oposició, el batle de Pollença, Tomeu Cifre Ochogavía ha reconegut fer-se de forma habitual PCRs i a més ha afirmat que són a càrrec del sistema de sanitat públic. El batle i altres representants polítics de l’equip de govern s’haurien anat fent proves PCRs durant mesos saltant-se la normativa que regula aquestes proves, fet que demostra l’abús de poder per part del màxim representant polític de l’Ajuntament de Pollença, per això hauria de donar explicacions públiques de forma immediata ell i els altres representants polítics que s’hagin anat fent proves, sent una d’aquestes persones la Sra. Francisca Cerdà, delegada de Benestar Social, Residència i EMSER.

Sembla que el batle obvia que la immensa majoria de treballadors públics i de treballadors de serveis essencials del sector privat, que estan a diari en contacte amb gent molt diversa no han tengut mai accés a aquest tipus de proves. Els treballadors, si s’han volgut realitzar una PCR o una prova d’antígens, han de sufragar-la amb els seus propis recursos econòmics.

Per altra banda, el batle ha manifestat que ell no s’ha vacunat davant la pregunta formulada per l’oposició durant el Ple. Ara bé, ni ell ni la regidora Francisca Cerdà Nadal han volgut aclarir, ni respondre, a la pregunta si la regidora en qüestió s’ha vacunat saltant-se el protocol de vacunació establert. Aquesta actitud de no voler respondre a la pregunta formulada al Ple és inacceptable, ja que són els màxims responsables de garantir el bon funcionament de les institucions i de respectar les normatives i protocols vigents. A més, estan obligats a donar compte i a informar a l’oposició i a la ciutadania.

És imprescindible per responsabilitat i transparència que els representants polítics implicats :

  • Cessin immediatament la irregularitat de realitzar-se proves PCR a càrrec de la sanitat pública (si se’n volen fer, que les paguin de la seva butxaca ja que tenen bons sous per fer-ho).
  • Expliquin quantes PCRs s’han realitzat, des de quina data, quins càrrecs públics se les han realitzat i qui els ha autoritzat a realitzar-les (càrrec públic i/o tècnic de la Conselleria de Salut, si escau).
  • Responguin de forma clara a les preguntes de l’oposició de si han existit vacunacions irregulars i fora de tot protocol.

I per tots els fets exposats proposarem a través d’una MOCIÓ el següent acord :

Reprovar al batle, Tomeu Cifre Ochogavía i a la regidora Francisca Cerdà Nadal, delegada de Serveis Socials i regidora de la residència de Pollença per la seva actitud d’abús de poder dels càrrecs que representen (realització periòdica de PCRs a càrrec de la sanitat pública), la falta de transparència i la negativa a voler respondre a l’oposició durant el Ple.

Imatge de capçalera: www.freepik.es

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s