Jutge de Pau: admès a tràmit el recurs

EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA ADMET A TRÀMIT EL RECURS CONTRA L’ACORD D’ANOMENAR MARTÍ OCHOGAVÍA NOU JUTGE DE PAU DE POLLENÇA

Tomeu Cifre Ochogavía va faltar a la veritat el passat ple extraordinari quan va afirmar que el recurs presentat per Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem havia estat  desestimat pels tribunals.

Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem vàrem presentar un recurs potestatiu de reposició en contra de l’acord de ple en el qual es proposa Martí Ochogavía Mayol com a nou jutge de Pau de Pollença.

Aquest recurs va ser registrat a l’Ajuntament de Pollença per tal d’impugnar l’acord de ple, ja que manifestàvem que l’acord és nul de ple dret, pel fet de no haver justificat l’elecció a partir d’una valoració dels mèrits i capacitats dels 14 currículums registrats en temps i forma. Aquest recurs va ser rebutjat per part dels 10 regidors de l’equip de govern.

El mateix recurs també va ser registrat al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, i aquest ha estat admès a tràmit i dona 10 dies a l’Ajuntament de Pollença i a Martí Ochogavia com a interessat per tal què hi presentin les al·legacions que considerin oportunes.

Des de l’oposició denunciam que el batle va faltar a la veritat el passat ple extraordinari quan va afirmar que el recurs presentat per Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem havia estat  desestimat pel Tribunal Superior de justícia de les Illes Balears.

Des de l’oposició mantenim que s’han superat en escreix els 3 mesos que estableix la llei per tal d’anomenar un jutge de Pau titular. Per aquesta raó, posam de manifest la nul·litat de l’acord i demanam que s’assigni un Jutge o una Jutgessa de Pau titular a partir d’una valoració dels mèrits i capacitats, amb l’objectiu que la persona proposada pugui exercir el càrrec de forma neutral.

També hem posat de manifest que l’acord adoptat pel ple de l’Ajuntament respon a la voluntat de Tomeu Cifre Ochogavía de tornar un favor polític a un estret col·laborador a la seva campanya electoral, al qual ha agraït públicament la seva tasca en diferents ocasions al llarg de les eleccions passades. A la vegada que ha obviat que ell mateix, fa 10 anys, va presentar al ple una moció de reprovació de Martí Ochogavia per irregularitats administratives en la contractació d’empreses de familiars.

Foto de capçalera: Diario de Mallorca

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s