Pagament de la carrera professional

L’oposició exigeix que es faci efectiu el pagament immediat de la carrera professional

L’abonament de la carrera professional va lligada a la formació permanent dels treballadors i la retribució d’aquest complement salarial havia de ser progressiva amb un 40% per al 2019, un 70% per al 2020 i del 100% per al 2021.

Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem exigim a l’equip de govern que faci efectiu el pagament immediat de la carrera professional, la qual es va consensuar amb els representants sindicals de l’Ajuntament de Pollença i va ser aprovada per ple amb un ampli consens polític el juny de 2018.

Per contra, cal recordar que amb el canvi de govern, el batle Tomeu Cifre Ochogavia i el seu equip format pels partits de dreta del consistori va aprovar les noves retribucions per als membres del nou govern i es varen pujar el sou en més d’un 40%, essent un dels batles amb el major increment de sou de l’estat espanyol, sortint als noticiaris d’arreu del territori com el batle amb la segona pujada més elevada de tots els municipis.

Aquest increment de sou desproporcionat, a més  ha anat acompanyat de noves dedicacions exclusives aprovades recentment i que inclús ha implicat una nova pujada de la massa salarial del govern municipal dins el 2020.

Per tant ens trobam que el batle de Pollença, Tomeu Cifre Ochogavia, que per una banda s’ha augmentat el sou, però per l’altra manté congelada durant el 2020 l’abonament de la carrera professional als treballadors que han justificat la formació permanent.

Aquesta decisió unilateral presa sense cap tipus d’informe tècnic, sense negociació col·lectiva i sense cap acord de ple, respecte al no abonament de la carrera professional és il·legal i l’Ajuntament de Pollença corre el risc d’haver de fer front a nombrosos contenciosos administratius si no abona immediatament la carrera professional i amb efectes econòmics a 1 de gener de 2020. Evidentment, en cas de perdre’s els contenciosos seria tota la ciutadania i les arques municipals qui pagarien els plats bruts i n’assumirien les despeses i no el Sr. Batle i el seu equip.

Resultat escandalós que el batle hagi decidit cobrar el màxim que li permet la llei 54.060€ anuals i incrementar les dedicacions exclusives a 46.920€ anuals, i en canvi mantinguin congelats els sous de forma il·legal a treballadors i personal laboral municipal que en segons quines àrees no superen ni els 1.000€ mensuals.

I si no fos suficient, i en un autèntic exercici de xantatge, el Batle ha expressat la seva voluntat de vincular el pagament de la carrera professional amb la firma d’un nou conveni laboral, el qual segons ell, i vistes les circumstàncies econòmiques i socials actuals, ha de ser a la baixa, ja que considera inapropiat pagar més als treballadors municipals, tot i no haver vist cap inconvenient amb la seva puja del 44% i en incrementar noves dedicacions exclusives.

Per tot això des de l’oposició exigim que es faci efectiu de forma immediata el pagament de la carrera professional, tal com es va acordar al ple, i que si vol donar exemple, pot començar per abaixar el sou a tot el seu equip i a ell mateix.

Pollença, 22 d’octubre de 2020

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s