Així nomenen el jutge de Pau

L’oposició denuncia un nou cas d’amiguisme del batle Tomeu Cifre Ochogavia que vol nomenar jutge de pau el seu col·laborador de campanya electoral  a dit i sense consens

Sense gaire publicitat ni renou, l’Ajuntament de Pollença va publicar el passat 23 de juny la convocatòria pública per a la provisió del càrrec de jutge/ssa de pau titular (ni tan sols es va publicar al perfil oficial de l’Ajuntament de Pollença de Facebook). Juntament amb una sol·licitud, les persones aspirants havien d’adjuntar un “currículum vitae on consignaran els detalls més significatius del seu perfil personal, acadèmic i professional”.

L’elecció d’aquesta figura la realitza el Ple de l’Ajuntament, en concordança de tots els seus membres actuals, per evitar que no hi hagi cap tipus de favoritisme, i de fet sempre ha estat una decisió que s’ha consensuat entre tots els partits del consistori. Fins ara. El dilluns es va celebrar la Comissió Informativa prèvia al ple de divendres i, sense que ni tan sols figurés a l’ordre del dia, el batle Tomeu Cifre Ochogavia va introduir aquest punt, va dir que s’havien presentat 14 candidats i que la proposta que es duia a ple (on té majoria absoluta) era que es nomenàs Martí Ochogavia Mayol.

La gravetat de l’assumpte rau en el fet que la persona escollida, en Martí Ochogavia, ha estat un estret col·laborador del batle en la seva campanya electoral, tant que així li va agrair públicament l’actual batle tant en l’acte de final de campanya com en el discurs d’investidura, tal com es pot comprovar veient els vídeos que estan penjats al perfil de Tots per Pollença, així com també se’l veu a la fotografia «de família» de la nit de les eleccions celebrant els resultats de Tots per Pollença.

Fotografia «de família» Tots per Pollença. Nit de les eleccions 2019

Aquesta decisió unilateral del batle a la Comissió Informativa es va prendre sense que poguéssim haver tengut l’oportunitat de veure cap document, ni poder consultar els currículums del candidats, ni per suposat haver convocat cap reunió prèvia per, amb consens, examinar totes les candidatures i escollir, conjuntament i amb criteris objectius de trajectòria, la persona més idònia. De fet, havent demanat al batle quins criteris justificaven l’elecció d’aquesta persona, va quedar clar que era la seva elecció personal: que ni havia entrevistat a cap dels altres candidats, que no hi havia criteris objectius ni baremació. És evident que el batle està tornant el favor pels vots que li pogués haver fet guanyar. Per exemplificar la poca consistència objectiva que té la proposta del batle, va utilitzar com argument que es descartaven candidatures per la joventut d’algunes persones… on està reflectit que l’edat sigui un criteri d’inclusió o d’exclusió de la convocatòria, més enllà del fet que siguin major d’edat?

Per afegir-hi, la persona triada pel batle, no és cap desconeguda; ben al contrari. En Martí Ochogavia va ser regidor de Serveis i segon tinent de batle, per la candidatura UM-UNPI, durant el mandat 2007-11 i la seva gestió era escandalosa: indiferència absoluta cap a la Llei de Contractació, encàrrecs de feines a empreses amb vincles familiars sense ni abstenir-se, confusió entre allò públic i allò privat… És evident que no és el perfil idoni per a un Jutge de Pau. Tan greu era la situació que partits tan allunyats ideològicament com Alternativa, el PSM, el PP o UMP varen signar una moció de reprovació contra ell per la seva gestió, i ara aquests dos darrers partits el nomenaran Jutge de Pau? Una evidència més que amb aquest nomenament s’estan pagant favors.

Procés de selecció del Jutge de Pau de Pollença. Dirigit per Tomeu Cifre Ochogavia!

No volem concloure sense abans agrair la tasca desenvolupada per l’anterior jutgessa de pau. Rosario Sánchez Notario ha estat més d’una dècada al servei de la ciutadania, pel que volem expressar el nostre reconeixement públic.

En definitiva i respecte de tot l’anterior, des de la lògica de la lluita per la transparència i la política al servei de tota la ciutadania, exigim a l’equip de Govern que retiri la proposta de jutge de pau titular actual que vol dur a Ple ordinari de divendres 24/07/2020 i retorni al camí del diàleg per triar una figura de consens i que sigui plenament defensada per tots els membres de la Corporació.


Imatge de succo a Pixabay

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s