Rotació de regidors

Seguint la proposta de rotació de càrrecs electes acordada abans de les eleccions, l’actual regidora d’Alternativa per Pollença Marina Llobera renunciarà aquest proper ple i li passa el relleu a Pere Josep Coll.

A Alternativa, fa ja molts anys que estam compromesos amb altres formes de fer política i per això som una organització horitzontal i assembleària (en què tothom té el mateix poder, no hi ha comitès executius) i des del principi tenim establertes diferents limitacions: de càrrecs (una persona no pot tenir més d’un càrrec, ja sigui intern o extern) i de mandats (una persona no pot ser electe més de dues legislatures consecutives). Partim de la idea que la política és per tothom i no només per uns quants elegits i que fan d’ella el seu mode de viure. Com que no som professionals de la política, ni ho volem ser, posam en pràctica mesures com la rotació de càrrecs i el repartiment de responsabilitats.

En aquesta línia, mesos abans de les eleccions es va acordar que, a la rotació de càrrecs que practicam habitualment, la duríem a la pràctica també amb els electes: això implicava que les persones que entrassin com a regidores, no esgotarien el mandat sinó que anirien passant el relleu als que tenien darrera. La periodicitat de les rotacions serien com a mínim d’un any, però amb flexibilitat per poder adaptar-se a distints escenaris polítics.

Ha passat ja un any de començament del mandat i ha arribat el moment del primer relleu: la nostra regidora Marina Llobera (que ho ha estat també la passada legislatura) ha registrat la seva renúncia que es farà efectiva el proper plenari, quan aquest en prengui coneixement i acordi demanar l’acta de regidor pel proper de la llista. El nou regidor d’Alternativa passarà a ser en Pere Josep Coll, qui també té experiència de regidor acumulada la legislatura passada, ja que en Rafel Morro que anava el segon a la llista no entrarà per motius personals de conciliació.

Certament, la rotació de càrrecs electes no és molt habitual, però tampoc es pot dir que sigui una absoluta novetat; el que sí que suposa per a nosaltres és una oportunitat d’aprenentatge col·lectiu extraordinària i que, per a la nostra organització, implicarà tenir una assemblea més formada ja que comptarem amb més persones amb experiència i coneixement de les institucions.

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s