Contractacions irregulars en comunicació

Des d’Alternativa reclamam que es compleixi la llei pel que fa a la comunicació municipal, i que l’equip de govern deixi d’encarregar feines a dit a l’empresa que va treballar en la seva campanya electoral.

Ha passat ja un any des que el nou govern municipal va prendre possessió i continua sense posar remei a la contractació irregular pel que fa als serveis de comunicació i publicitat. Aquest és un àmbit delicat i sobre el que hi ha d’haver consens, ja que la línia que el separa de la propaganda partidista pot ser molt fina. En el cas que ens ocupa, a més, ens trobam que la persona que va fer feina en les campanyes electorals dels partits de l’equip de govern, ja ha facturat a l’Ajuntament de forma irregular més de 26.000 euros fins l’1 de juny. Primer directament com autònom, i després a través de l’empresa BalearsLive, ha realitzat vídeos promocionals diversos, producció de festes, retransmissió dels plenaris en streaming i publicitat diversa. Aquestes feines s’han encarregat directament, a dit, sense seguir la llei de contractació del sector públic, ni donar la possibilitat a altres professionals de poder fer les mateixes feines.

BalearsLive és l’empresa base que hi ha darrera Som Pollença, que en poc temps ha passat de ser una pàgina de facebook d’una suposada associació socio-cultural creada per defensar els interessos dels ciutadans del municipi indiferentment del seu color polític (de la qual formaven part, entre altres, simpatitzants de Tots per Pollença o el regidor Andres Nevado Rodríguez d’Unió Mollera Pollencina) a convertir-se en una plataforma de notícies del municipi teòricament “objectiva i plural”. Tant en un cas com en l’altre, però, el fet és que s’ha dedicat fonamentalment a fer propaganda de l’ideari i dels partits que ara estan a l’equip de govern, i la simbiosi és tal que aquesta “plataforma de notícies” rep informació directament de l’equip de govern abans que sigui transmesa als regidors de l’oposició.

Des d’Alternativa ja hem cridat l’atenció en diverses ocasions al govern municipal, que tant per ètica com per estètica, han de solucionar aquesta irregularitat, més tenint una regidoria de Contractació de nova creació, però no n’han fet cas. Per afegir-hi sobre el banyat, es dóna el cas que la transparència brilla per la seva absència i ni tan sols es troben a la web municipal les ordenances actualitzades. Reclamam una vegada més el compliment de la llei i que es prioritzi que la comunicació de l’Ajuntament es faci amb criteris objectius i al servei dels ciutadans, no dels partits governants.   


Imatge de StockSnap a Pixabay

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s