Precs i preguntes. Ple 28/05/20

A continuació teniu un resum de les respostes que donà l’equip de govern a les preguntes que registràrem al ple ordinari del mes de maig. Per desgràcia, i com ja és habitual no va haver-hi temps per tractar-les i aquestes varen ser contestades en el ple extraordinari del passat 17 de juny. És més que evident que un ple ordinari cada dos mesos no basta ni per dur a terme una acció de govern normal, la qual necessita de plens extraordinaris, ni serveix per a que la oposició pugui fer la seva tasca de control i seguiment del govern, fet que evidentment és l’objectiu que es perseguia reduint els plens a bimensuals.

PREGUNTES:

1- Dels treballadors que varen ser cedits al 2010 a l’empresa de neteja de viària, alguns varen ser acomiadats. Com és possible que una empresa externa acomiadi treballadors de l’Ajuntament? Els dos treballadors de l’Ajuntament que queden, en quin moment es tornaran a incorporar a la plantilla municipal, atès que el contracte amb la UTE ja va ser declarat nul?

Doncs mentre continuïn prestant el servei seguiran a l’empresa, i quan aquesta deixi de prestar el servei, tornaran a l’Ajuntament. Segons el batle els que foren acomiadats alguns ho feren de mutu acord, i es va fer d’acord a la legislació laboral.

Durant la resposta el batle també va deixar entreveure la possibilitat de privatitzar l’Escola de Música en una demostració clara de les intencions d’aquest equip de govern en relació a la cosa pública: privatitzar i més privatitzar.

2- Pensa l’equip de govern aplicar alguna mesura de caire social per millorar la difícil situació de moltes famílies arran de la crisi del Covid19? Quines i quan? Hi ha cap intenció d’acordar o consensuar aquestes mesures?

En lloc de contestar directament la pregunta, el batle va dir que ja en el debat de la moció de Junts Avançam per fer un pacte de reconstrucció social i econòmica ja havien dit el que farien. Però la veritat és que, més enllà de reforçar les ajudes i el funcionament ordinari dels Serveis Socials, no han previst cap altra mesura extraordinària davant la difícil situació en què ens trobam.

3- Es preveu per part d’aquest govern municipal alguna mesura més per fer front a les conseqüències de l’aïllament social que han patit els infants, o per permetre la corresponsabilitat en l’àmbit domèstic i de cures per part dels pares, més enllà del «Parc d’Estiu» que per la informació transmesa tendrà un abast molt limitat pel que fa a nombre possible d’usuaris?

Segons el batle el nombre de gent ve manat pel Govern autonòmic, 200 concretament (100 per centre), i ara estan organitzant que totes, o gran part de les activitats de festes vagin enfocades sobretot a aquest àmbit. I si hi ha iniciatives privades els hi donaran suport, a l’igual que ara ja tornarà funcionar el servei de centres oberts.

L’equip de govern està demostrant una incapacitat enorme de fer front a la situació i a sobre ho fa sense tenir en compte ni escoltant a l’oposició.

4- D’ençà de la crisi sanitària, quants nous usuaris han estat atesos pels Serveis Socials? Quines ajudes i quantes se n’han tramitat fins a dia d’avui?

S’han saltat la pregunta. Ho demanarem al proper ple.

5- Al web de l’Ajuntament s’ha habilitat un apartat per informació sobre el COVID19. S’ha pagat res perquè aparegués com a banner publicitari en algun mitjà de comunicació digital privat?

Que ell sàpiga no han pagat res, però ho comprovaran.

6- Quina empresa s’està encarregant de desbrossar i esquitar els camins amb herbicides?

Yasuni, presentaren 3 pressupostos i ha estat la que ha presentat més garanties i més metres de desbrossament.

7- Fa uns dies el Batle va dir que la Plataforma Pro Camins Públics havia perdut una oportunitat amb un govern afí i que ara ho tendran més complicat, en relació a l’expropiació del camí de Ternelles. Per quins motius el Batle no té afinitat amb aquesta associació? Vol dir aleshores que sí que té afinitat amb la família propietària de Ternelles?

Després de marejar la perdiu, que si la Plataforma no és una associació, faltes de respecte, i altres dedicatòries que demostren ben clarament la seva falta d’afinitat per no dir inquina cap a la Plataforma, el batle ha dit que no té cap afinitat amb la propietat, i encara s’ha volgut penjar la medalla de ser el més valent per haver dut a ple la petició al govern de les illes a realitzar els tràmits pertinents i defensar els interessos municipals

Va quedar més que clar quin és el bàndol que defensa el batle!

8- Més enllà que no fos obligatori per llei, no els semblava adequat ja que eren tan partidaris de la transparència fa just un any quan estaven a l’oposició, que es publiqués el pressupost a la plana web municipal durant el període d’al·legacions, ja que coincidia amb l’estat d’alarma i la gent no podia anar a l’Ajuntament a consultar l’expedient?

Era una qüestió legal, però el batle va admetre que l’oposició tenia una part de raó, però que la part de protecció de dades és una qüestió difícil i que també hi és en aquest tema i no tenen les eines per fer-ho com toca.

Al final el tema de la protecció de dades li va de meravella al senyor batle per fer d’aquest ajuntament una institució més opaca.

9- Dirigida a la regidora de Serveis Socials: no li sembla irresponsable posar en risc la salut dels usuaris de la Residència no respectant les distàncies de seguretat i sense mascareta només per fer-se una foto de propaganda d’una “tablet” donada per una entitat privada?

La regidora va dir que irresponsable no s’hi sentia, que no va ser la actuació correcta ho va admetre. Per tant si va admetre que no es comportava de forma adequada va cometre una irresponsabilitat que podia haver tengut conseqüències nefastes.

10- Deixant de banda les valoracions morals, li sembla al batle que amb l’actual i gravíssima situació de crisi econòmica per a moltes de famílies de Pollença és un moment oportú per augmentar les dedicacions exclusives del govern municipal i amb la corresponent pujada de sou?

El batle diu que no han augmentat les dedicacions exclusives, que el que han fet és passar una dedicació del 75% ara la passen al 100%, ja que abans no era possible per motius laborals.

És a dir, i ho digui com ho digui, han augmentat les dedicacions exclusives, i fins i tot no va admetre que no renuncien a tenir-ne més en un futur.

11- Dirigida al portaveu d’Unió Mollera Pollencina: què opinen sobre la renúncia de l’Ajuntament a la gestió de les platges? Per què hem començat la fase 2 amb obres a la primera línia i abocaments d’aigües brutes al Port de Pollença?

La resposta l’ha donat el batle, i el senyor Nevado ha optat per afirmar el que ha dit el batle. Aquest ha dit que com no hi havia temporada turística i eren unes obres necessàries i paral·lelament se varen fer les obres d’urgència i han aprofitat també que les obres les feia la mateixa empresa; i relatiu a les platges considera el batle que el temps els ha donat la raó ja que a la resta de pobles estan amb problemes. Aquí s’ha licitat la neteja i es farà el abalisament, i els concessionaris demanaran les ocupacions i només pagaran l’espai utilitzat, i Costes autoritzarà tot el que no és lucratiu.

Al final un retard fent la feina és aprofitat i venut pel batle com una bona gestió!


Imatge de sandid a Pixabay

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s