Al·legacions al pressupost 2020

Des d’Alternativa per Pollença, presentam al·legacions al pressupost 2020 per adaptar-lo a la situació actual i per reforçar les ajudes i els serveis socials, reactivar i diversificar l’economia local, i promoure la cultura i la participació per afrontar la crisi que ve.

Des d’Alternativa hem presentat un conjunt d’al·legacions al pressupost del 2020 que van en la línia de dotar de partida econòmica a una bona part de les Propostes Post Covid-19 que ja vàrem fer públiques a final d’abril després d’haver recollit propostes per via telemàtica. Les propostes perseguien tres objectius:  reforçar les ajudes i els serveis socials, reactivar i diversificar l’economia local, i promoure la cultura i la participació.

En aquest sentit, s’ha reclamat la creació de partides per posar en marxa una borsa d’habitatges per a lloguer social; per subvencionar l’IBI a les famílies amb rendes baixes; per subvencions a empreses i autònoms locals per fer front al pagament de taxes i tributs; per adquisició de dosificadors de gel hidroalcohòlic; per a redacció d’un Pla Econòmic per la diversificació de l’economia, el reforç d’allò públic i la promoció de l’economia circular; per desenvolupament de projectes d’economia social i cooperatives de treball; per ajudes al transport; per subvencions per la digitalització i eficiència energètica de les empreses locals; per creació d’un banc de terres i horts; per potenciar la música al carrer; per activitats culturals i didàctiques; i per subvencionar projectes artístics i culturals.

S’han fet també altres al·legacions, com una subvenció per la compra de material escolar, la creació d’una àrea específica d’agricultura i ramaderia, o per habilitar habitatges d’acollida temporal.

A més s’ha recordat la necessitat d’altres mesures que es poden dur a terme amb el superàvit de l’any anterior, com augmentar el personal de Serveis Socials, augmentar les partides per la compra d’aliments i ajudes a necessitats urgents, establir una renda mínima per qui no tengui ingressos, o crear subvencions per a despeses de dentista, oculista, pròtesis…


Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s