Resum del Ple Extraordinari del 17/04/20

PUNT ÚNIC DE L’ORDRE DEL DIA: Aprovació inicial, si procedeix, del pressupost general de l’Ajuntament de Pollença per a l’exercici 2020.

Aprovat amb 10 vots a favor (Tots, UMP, PP, PI), 5 vots en contra (Junts Avançam) i 2 abstencions (Alternativa i Podem).

Era un pressupost molt continuista amb l’anterior, i tot i que ara se genera una situació molt diferent que hauria d’exigir un pressupost molt diferent, no és aquesta la proposta que es duu a aprovació inicial. Es duu el mateix pressupost que es va pensar abans de la crisi sanitària, amb l’única diferència que s’introdueix una partida nova, que ara en parlarem d’aquesta partida.

Per part nostra, entenem la necessitat d’agilitzar l’aprovació d’un pressupost, per poder donar una resposta ràpida a la crisi sanitària i social, i és per això que ens hem abstès i no oposat a aquesta aprovació inicial. Bàsicament per una qüestió de responsabilitat institucional i perquè creim que és urgent tenir un pressupost definitiu per encarar la crisi que ve.

Presentarem al·legacions, ja que es duu el mateix pressupost que es va pensar abans de la crisi sanitària, amb l’única diferència que s’introdueix una partida nova per ajudes i no creiem que sigui suficient.

Pensam que en aquests moments, més que mai, és moment de fer feina conjunta, i no som els únics de l’oposició que hem fet saber aquesta predisposició, però la resposta del govern en aquest aspecte no ha estat a l’altura de les circumstàncies: en tot moment ha semblat que els intents de col·laborar o participar més activament eren una molèstia i en molts casos se’ns ha ignorat. Fer feina conjunta també passa per recuperar els plens mensuals i la participació ciutadana, cal revertir la retallada democràtica que hem patit aquest començament de legislatura.

El nou pressupost ha de tenir com a prioritat el reforçament dels serveis socials, l’enfortiment del sector públic i l’economia local diversificada i respectuosa amb el medi ambient. Un bon pressupost ha de ser un pressupost social i de replantejament de la manera que hem tingut fins ara de produir, distribuir i consumir. Sobre la primera cosa, creim que la partida que ha proposat el govern municipal de 150.000€ per ajudes d’emergència no és suficient, ni pel que fa a mesures ni per la quantitat (compari’s per exemple amb el que es va destinar a ajudes per les torrentades: 250.000€). Sobre la segona, creim que amb el que ha passat no tendria cap sentit voler continuar impulsant un model econòmic que ha mostrat que ens fa dèbils: que ho ha apostat tot al turisme, que ha marginat el sector primari que és el que ens alimenta, que ha posat de relleu que qui de veres sosté la vida és precisament qui té les feines més precàries i mal pagades… Això ha de canviar.

Finalment, creim també que és el moment de donar exemple i revertir la pujada de sous aprovada a principi de legislatura. Una pujada que mai es va justificar i que ara més que mai és injustificable; així com replantejar-se la pujada de taxes.

Aquestes són un poc les línies bàsiques per on aniran les nostres propostes i al·legacions.

Decret de convocatòria


Valoració de la nostra portaveu Marina Llobera després del Ple.

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s