Precs i preguntes. Ple 30/1/20

A continuació teniu un resum de les respostes de l’equip de govern a les preguntes que registràrem al passat ple ordinari de gener.

1.- Pensa l’equip de govern fer alguna cosa per abaratir el preu de l’escoleta municipal de la Gola? Malgrat les bonificacions, hi ha famílies per a qui la pujada de preu ha estat considerable…

El regidor responsable va dir que a l’Àrea d’Educació no havia arribat cap queixa oficial i per escrit de que no ho puguin pagar, de que ho trobin car ja és una altra cosa, i segons ell mateix a la Conselleria li varen dir que l’escoleta era barata, i per tant se mantendran els preus.

En definitiva el regidor va admetre que hi havia usuaris que ho trobaven car, tal i com ens han fet arribar a nosaltres alguns usuaris i fins i tot l’Amipa, fet que provocà aquesta pregunta, i no el possible interès particular de la nostra portaveu com va insinuar barroerament el regidor Marquet.

2.- Deixarà l’equip de govern de crear polèmica amb el tema del gall, assumint que aquest no es pot col·locar a dalt del pi i reconeixent que és innecessari per l’èxit de la festa? No li sembla al regidor de festes poc seriós i poc digne donar el gall al qui va pujar el pi sense informar prèviament a la ciutadania, mig d’amagatotis i en una gàbia de periquito, com si fessin una entremaliadura d’escola? Es prendran seriosament el tema de la seguretat a la festa, reunint a les persones adequades, independentment del seu color polític, seguir les seves recomanacions i evitant afegir més llenya al foc com han fet enguany?

La intenció era posar el gall a la senalla segons el batle, i per això varen demanar a la Conselleria que enviàs un veterinari  per certificar que l’animal no patia, però els hi varen dir que no. I varen optar per lo de la gàbia, on segons el batle el gall hi estava ample, i el regidor de festes hi va afegir que aquest no hi havia patit gens. En quan a informar a la ciutadania, doncs que ells no són com nosaltres, que no és la seva forma de fer les coses i ja està. I del tema de la seguretat ni tan sols en varen fer menció, tot i que durant una pregunta de Podem el regidor va dir que el pi havia estat retallat (d’amagat també) i que aquest feia 20 metres enlloc dels 21’5 que anunciaren.

És més que evident que una vegada l’equip de govern no va poder posar el gall a dalt del pi, no va voler assumir aquest fet i això va provocar aquesta situació entre dantesca, surrealista i un poc patètica que es va viure al final de la pujada del pi.

3.- Per què, incomplint la llei, no han publicat el conveni per formar part dels pobles més bonics d’Espanya? En facilitaran l’auditoria feta per l’associació? Quin cost total ha tingut i tindrà formar part d’aquesta llista de pobles més bells?

Segons la regidora responsable el conveni encara no el tenen, i l’associació no va fer cap auditoria ja que varen ser ells que ho varen oferir.

El cost serà de 4.500 euros anuals per formar part d’aquesta associació de pobles més bonics, cosa que xoca amb la possibilitat i el risc que correrà Pollença de perdre part de la seva bellesa amb la desprotecció d’alguns edificis de la primera línia del Moll.

4.- Qui ha viatjat a FITUR en representació de l’Ajuntament, i quin ha estat el cost total?

El batle hi passà dos dies i la tècnica i la regidora tres. I el cost ha estat de 2.000 euros, a afegir a la ja important despesa en promoció per a augmentar la saturació turística.

5.- Al ple d’octubre varen dir que farien balanç del Festival; ja l’han fet? Quines conclusions han tret?

El Batle va dir que enguany hi hauria una direcció tècnica i que hi hauria noves propostes i d’antigues no executades de l’anterior comitè artístic. El batle va dir que la programació no estava tancada, i que quan estigui es convocarà la Junta de Portaveus per mostrar-la i per informar del balanç de l’any anterior.

Esperarem a veure quan aquesta serà convocada i al conèixer i poder opinar sobre el nou model de festival.

6.- Hem vist que el proper dissabte 1 de febrer Pollença acull la sortida d’un trofeu de la XXIX Platja de Palma Challenge Ciclista Mallorca. Vista la poca repercussió mediàtica d’aquesta cursa, quins han estat els criteris pels quals l’equip de govern ha decidit tornar a organitzar una sortida de dita competició? Quin cost tendrà?

Se va creure convenient per motius de promoció del cicloturisme i de la bicicleta i el cost és d’uns 6.000 euros. L’any proper voldrien que fos una arribada al mirador de la Creueta de Formentor.

Més promoció turística, que sembla que és l’únic que guia a nivell econòmic a aquest equip de govern. Tot i que no som defensors de la promoció turística, en aquest cas consideram que la repercussió de dita competició no és la que l’equip de govern imagina, ja que no es retransmesa per cap mitjà.

7.- Hem vist a les actes de la Junta de Govern que les retransmissions dels plens ascendeixen a 719’95 euros per sessió. Tenint en compte que ara mateix aquesta servei està adjudicat a dit a la mateixa persona que va fer la campanya electoral a la majoria de partits de l’equip de govern, no creuen que va sent ben hora de licitar aquest servei?

El regidor va dir que al setembre es va fer un esborrany del plecs tècnic, però que al ser un servei novetós han hagut de demanar assessorament extern, però que aviat sortirà.

Esperam que així sigui, perquè mentrestant s’està adjudicant a dit un servei a una persona que va participar a la campanya electoral de la majoria de grups del govern. El que ve a ser tornar favors.

8.- Quina és la freqüència de la neteja pel passeig Anglada Camarassa en hivern? És la mateixa que per la segona línia?

La neteja se fa de manera manual fins a Can Pescador sis dies a la setmana i fins a la base tres dies a la setmana; i la màquina passa segons necessitat. Si que pot ser que de Can Pescador a la base, degut al mal estat de l’empedrat hagi hagut algun problema puntual, però la freqüència és aquesta.

9.- Ara que es comencen a concedir les autoritzacions per ocupació de la via pública per aquest nou any, pensen seguir amb la mateixa Ordenança municipal reguladora de l’ús de la via pública i amb la saturació que aquesta permet i comporta o per contra tenen pensat aprovar-ne una de nova més restrictiva? I l’ordenança fiscal reguladora de la taxa sobre l’ocupació de terrenys d’ús públic local amb taules i cadires, tribunes, tarimes i altres elements similars  amb finalitat lucrativa la pensen modificar pujant els preus com sí que han fet amb moltes altres ordenances fiscals?

La regidora va dir que faran una reunió amb l’associació teixit empresarial i els partits i tota els agents implicats per tractar el tema.

Esperem que a la fi es pugui fer una nova ordenança i posar fre a la exagerada ocupació que es dona a alguns indrets del municipi.

Pel que fa referència a la ordenança de preus, el Batle va dir que no es modificarà. Per desgràcia aquesta no és una ordenança que necessiti apujar els preus com han considerat amb moltes altres com la del cementeri, del poliesportiu o de l’escoleta. Prioritats.

10.- Ens poden explicar l’objecte de la subvenció de 16.154 euros a l’associació Teixit empresarial de Pollença en concepte de llums de Nadal? No els col·loca l’Ajuntament i els seus operaris?

La subvenció fa referència a llums per decorar els seus negocis i no a llums del carrer, i entra dins els objectes de la subvenció establerts al conveni firmat amb l’associació.

11.- Un cop acabi el contracte de lloguer de Can Escarrintxo el 31 de juliol, quines són les intencions de l’equip de govern respecte a aquest espai?

Els hi agradaria poder adquirir, però és rústic i surt un preu molt barat que la propietat no acceptarà, per això caldria mirar quina solució urbanística se li dona.

A veure que passa quan acabi el contracte, només esperam que el batle no faci la comèdia que ha fet aquest passat estiu amb el tema.

12.- Hem vist que l’Ajuntament s’ha adherit al contracte derivat 1/2018 de l’acord marc de subministrament d’energia elèctrica amb destinació a les entitats locals de les Illes Balears adjudicat per la FELIB a l’empresa ENDESA ENERGIA SAU. És aquesta energia provinent de fonts renovables tal i com va aprovar el ple?

El batle ha conformat que tota l’energia ve de fonts renovables, cosa que ens congratula. Aquests dies estan treballant amb el tema, el que ha provocat que alguns carrers s’hagin quedat a les fosques algun dia.

13.- S’han investigat les obres que s’estan realitzant en una de les terrasses situades enfront de l’Hotel Illa d’Or, tal com ha denunciat el GOB?

En batle ha informat que són unes obres de manteniment que fa l’Ajuntament ja que estan a un terreny competència seva, i de les quals s’ha informat prèviament a Costes.

14.- Estam acabant el mes de gener i encara no ni tan sols s’ha posat data per una primera reunió amb l’oposició respecte els pressuposts 2020. Li sembla correcte al regidor d’Hisenda després d’haver-se passat 4 anys protestant perquè els pressupostos no es presentaven per octubre? No hauria de fer un poc d’autocrítica?

Segons el regidor d’hisenda la convocaran la propera setmana, la qual a dia d’avui ja ha passat i la reunió no s’ha convocat ni molt menys realitzat.

15.- Hem vist a les actes de la Junta de Govern que l’Ajuntament ha pagat les despeses de diverses comunitats d’edificis (Edificis Renard i Myabca bloc I), a què és degut?

Són unes herències que va rebre l’ajuntament i han de pagar la comunitat, tributs,…

Segons el batle el que faran en poder serà una subhasta pública per desprendre’s d’ells. En un d’aquests immobles serà més complicat perque la titularitat és compartida amb el Consell i la subhasta s’ha de pactar i organitzar conjuntament.

16.- Hi ha una factura amb número 6539 Assistència tècnica Projecte instal·lació temporal Platges amb valor 12.281,50 euros a favor de Jorge Giménez Ibánez. De què es tracta?

És un contracte menor d’assessoria tècnica relacionat amb el projecte nou d’instal·lació de platges amb el qual han de complir dos tràmits ambientals. Es demanaren tres pressupostos, i aquesta va ser la millor oferta.

17.- Per què es va atorgar una Bonificació al Club Pollença del 25 % de l’IBI, tenint l’informe desfavorable de la intervenció? En realitat l’edifici compleix els requisits, però l’ordenança municipal ve informada desfavorablement ja per intervenció, perquè les ordenances només poden tenir les bonificacions pertinents establertes a la llei d’hisendes locals, i en el cas de Pollença en conté d’altres.                

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s