No es pot posar el gall dalt del Pi!

Des d’Alternativa per Pollença hem registrat a l’Ajuntament un escrit dirigit al batle i al regidor de festes recordant-los el deure que té l’Ajuntament de complir la llei de Protecció dels Animals i també els hem instat a que s’impedeixi la actuació en aquest sentit de cap persona particular, personant-se l’Ajuntament com a acusació si es donés el cas.

A falta de quatre dies per Sant Antoni, avui dematí hem registrat a l’Ajuntament un escrit dirigit al batle de Pollença, Tomeu Cifre Ochogavía, i també al regidor de festes Josep Pons, recordant-los el deure que té l’Ajuntament de complir la llei, concretament el que fa referència a la Llei de Protecció dels Animals que estipula que està prohibit «l’ús d’animals en festes o espectacles que tinguin per objecte o en sigui un component la mort, tortura, maltractament, danys, burles, sofriments o tractaments antinaturals». També els hem instat a que s’impedeixi la actuació en aquest sentit de cap persona particular i si es donés el cas sigui l’Ajuntament qui es personi com a acusació.

Malgrat ja fa dos anys que no es posa el gall dalt del pi, des d’Alternativa no podem donar aquesta passa endavant en la millora de les festes tradicionals per assolida encara i ens mantenim vigilants, ja que les declaracions que han fet en el passat els que avui en dia són els responsables de la festa o van en sentit contrari de complir la normativa o són ambigües.

I és que si repassam els antecedents ens trobam que:

-a finals de juny, en una entrevista al Diario de Mallorca el batle deia: «no descarto recuperar la tradición del gallo vivo en el pi de sant Antoni»

-a finals de juliol, ja vàrem fer una nota de premsa perquè en una entrevista a la premsa local (Punt Informatiu) s’havia demanat al regidor de festes de Pollença, Josep Pons (Tots per Pollença) si estava disposat a arriscar-se a ser sancionat per posar un gall al Pi de Sant Antoni, després de la polèmica generada per les de les primeres declaracions del batle. La seva resposta va ser que sí que s’arriscaria si el batle li donava suport, encara que s’hagués de pagar una multa de 1.500 euros, admetent així la seva disposició a prevaricar.

-la setmana passada, el 9 de gener, llegíem a l’Última Hora: «Sobre las especulaciones de que el gallo vivo pueda volver este año a la cesta que corona el Pi de Sant Antoni, Cifre se limitó a decir que «el pueblo manda» y que «no se prevén sorpresas, aunque las sorpresas siempre llegan en el último momento»; i a l’endemà al Diario de Mallorca, publicava: «En declaraciones a este diario, el alcalde Tomeu Cifre (Tots per Pollença) se mantiene ambiguo sobre esta cuestión. “No vamos a decir nada, ya se verá el mismo día; yo no organizo la fiesta y no tengo argumentos ni para quitarlo ni para volver a ponerlo”, apuntó. En cualquier caso, el alcalde no descarta la recuperación de la tradición a pesar de que podría incurrir en un incumplimiento de la ley de protección animal. “Todo es posible”, concluyó Cifre, que en una entrevista concedida a este diario el pasado mes de julio cuestionó que la tradición incumpla la ley.»

Així doncs, i amb aquests antecedents, es pot entendre que no ens generin cap confiança els representants públics encarregats de les festes, maldament les darreres paraules que li hem sentit al regidor de festes, en un vídeo de Som Pollença, han estat que «Algo farem, sense fer res il·legal», «una cosa dins la legalitat».

Des d’Alternativa esperam que així sigui, i que les declaracions del batle siguin només un altre exemple de les seves habituals fanfarronades. Si no és el cas, i hi acaba havent «sorpresa», presentarem la corresponent denúncia contra els responsables polítics, tant si la llei l’incompleix l’Ajuntament com si ho fa un particular, ja que amb les irresponsables declaracions prèvies, està clar que s’ha preparat el terreny per animar als ciutadans a incomplir la llei de benestar animal.

Foto de capçalera ©Jaume Morey / Última Hora – 2017

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s