Precs i preguntes. Ple 19/12/19

A continuació teniu un resum de les respostes de l’equip de govern al nostres precs i preguntes del ple ordinari de novembre, que com ve sent habitual, per la falta de temps, varen ser contestades al ple extraordinari de 19 de desembre.

PRECS:

1.- Demanam a l’equip de govern que rectifiqui i torni establir una periodicitat mensual per les sessions ordinàries dels plens, ja que està vist que tenen necessitat de fer-ne més i acaben convocant plens extraordinaris.

Evidentment el batle no va dir res, i la necessitat de convocar plens extraordinaris a ell no li molesta, ans al contrari, com més difícil sigui la tasca de fiscalització de l’oposició millor.

PREGUNTES:

1.- Hem rebut nombroses queixes de les noves tarifes per la utilització de les pistes esportives, que també han sortit publicades a la premsa local; i referent a elles, Tots per Pollença, a l’igual que nosaltres, no hi va votar a favor. Pensen fer qualque canvi a la ordenança per tornar als preus anteriors o al manco reduir el preu pels joves?

El Batle no va respondre la pregunta, i va dir que això ja estava contestat. En aquest sentit al ple ordinari passat la regidora va dir que volia esperar uns mesos per veure com funcionava el tema per veure si mantenir o no les taxes.

En aquest cas es veu un dels problemes de respondre les preguntes amb un retard important degut a la falta de plens, i és que aquestes perden vigència o actualitat.

2.- Quan pensen posar al dia les declaracions patrimonials dels regidors publicades a la pàgina web municipal?

La regidora responsable va dir que de les declaracions dels antics regidors ja s’havia donat l’ordre de que fossin retirades a petició de la secretària (ja s’ha fet) i que ara s’estaven fent passes per establir un sistema per penjar-ho tot.  

A veure si el batle compleix la seva paraula i aquest tema s’arregla durant el primer semestre, tot i que a aquestes alçades ja està ben clar que aquest no és un tema prioritari.

3.- Per què no publiquen a la pàgina web les Juntes de Govern com es feia a la legislatura passada? 

Va dir el batle que no ho farien per que s’han de dedicar esforços de treballadors a retirar dades personals per complir amb la protecció de dades i ells prefereixen dedicar el personal a altres tasques.

Més clar aigua,  el tema de la transparència durant el mandat d’aquest govern no en serà un tret distintiu.

4.- Per què no publiquen la documentació relativa als plens?

Per exactament el mateix motiu que a l’anterior pregunta, però si que almenys va admetre el batle que s’havia de millorar tota la tasca de publicar les ordres del dia, etc.

5.- A més de les feines fetes al PAC de Pollença, que van sortir publicades a la premsa; quines altres feines ha fet el regidor d’infraestructures aquests mesos?

El regidor va dir que s’ha reparat la grada de formigó del camp de futbol.  Les goteres de la coberta central del pavelló estan pràcticament acabades, tot i que n’ha sortit una petita de nova, i falta arreglar dos dels laterals. També han arreglat goteres al pac de Pollença i al camp de futbol del Moll, i a Can Escarrintxo, s’han fet millores al solar de les motos de trial (llums i accessos) i als accessos de l’aparcament de la rodona del gall i a l’edifici Guillem Cifre de Colonya s’han retirat materials perillosos al cine Capitol, arreglaren el camí de can Gallardó, es feren drenatges d’aigua a Joan Mas i el paviment nou, canviaren la porta a Afama i retiraren materials de la façana de l’Ajuntament. Falta per fer si o si, les goteres de la piscina coberta, i també al bar del poliesportiu del Moll o a l’escola Port de Pollença, i feines de danys per pluges i de manteniment a la Residència, i al quarter de la Policia Local i de millora de l’accés a l’Escoleta de la Gola.

6.- Quins projectes ha desenvolupat el regidor del Port de Pollença Andrés Nevado aquests mesos?

El regidor no ha fet cap projecte, tan sols col·labora i supervisa que se vagin fent les coses, per lo altre hi ha els tècnics.

Creiem que el regidor va confondre la idea de desenvolupar projectes amb la de redactar  projectes. Evidentment, el regidors no han de redactar cap projecte, ara bé, si que tots aquests sempre toquen sorgir d’una iniciativa política, cosa que sembla més que evident que el regidor Nevado no té.

7.- Ens han arribat queixes de la conservació i neteja de la piscina coberta del Moll. Que han fet o pensen fer per millorar-la?

La regidora d’esports no i era al moment de la pregunta, però a una pregunta de Junts Avançam si que va admetre que hi havia una problemàtica amb la neteja dels vestuaris, la manca d’higiene i que els WC no funcionaven. Per això han fet neteges més a fons setmanalment, que abans no se feien, cosa que ha provocat el deteriorament de les juntes de les rajoles, que està previst que es facin.

Veurem si és una acció puntual flor d’un dia o si realment la conservació i neteja milloren a partir d’ara.

8.- Per què a les darreres eleccions no va haver-hi un servei d’acompanyament per la gent amb mobilitat reduïda?

No sabia perquè el Batle, ni sabia si ho havien fer ells o no, ja que les eleccions no les coordinen els ajuntaments. Ho comprovaran perquè si era responsabilitat municipal garantir aquest servei, doncs si que va ser una errada.

Sigui responsabilitat de qui sigui, esperam que en futures convocatòries electorals aquest servei d’acompanyament permeti una participació electoral correcta.

9.- Per què el programa de la Fira es va repartir pràcticament quan aquesta ja començava?

Segons el regidor el programa de la Fira no és com el de la Patrona, i s’ha repartit com sempre s’ha fet en aquests casos. Es va publicar per les xarxes i mitjans, i en van deixar a diferents llocs, però repartir-se es va repartir com les altres edicions.

10.- Quan pensen fer una reunió per presentar la seva proposta de pressuposts que ja s’hauria d’haver presentat al ple com bé se n’encarregava de recordar el regidor del PP quan estava a l’oposició?

Varen dir que hi havia un primer esborrany, i pensaven dur-los a aprovació a l’octubre, però han tengut problemes, però la intenció és convocar als portaveus durant la primera setmana del mes de gener.

Sembla que les urgències que exigien als altres no se les apliquen a ells mateixos.

11.- Hem vist al perfil de Facebook de l’Ajuntament que el batle va assistir a la Fira Municipalia. Per quins motius va assistir-hi? Quina ha estat la despesa?

El batle va dir que hi va anar per conèixer les innovacions en temes de serveis sobretot referent a organització i molts  de temes d’EMSER, del qual tot i haver-hi un regidor responsable i un gerent, ell n’és també el President. El cost va ser de uns dos-cent i … euros per persona (no va dir quantes hi anaren).

Veurem com es reflecteix això en la nostra empresa municipal, però tot fa pensar que seguirà igual.

12.- Pensa l’actual equip de govern continuar amb els tràmits per la municipalització de la neteja viària?

No. El batle va ser molt clar i va dir que pensaven renovar el contracte a través d’una licitació amb una empresa privada.

Queda clar que la defensa de lo públic no és cosa d’aquest Ajuntament, i sembla que per desgràcia, enlloc de recuperar un servei que permetria una gestió més eficient, amb una prestació millor d’aquest i una millora de les condicions laborals dels treballadors s’optarà per prestar el servei de forma privada i com era d’esperar d’aquest govern beneficiar aquest sector.13.- Durant la campanya varen prometre que crearien un Consell Consultiu de Joventut, durant els seus primers 100 dies de govern; quan ho pensen fer?

El divendres anterior al ple es va fer la segona assemblea de joves i va quedar constituït el Consell de Joves amb una dotzena d’integrants. Va dir el regidor que aniran informant sobre les diferents activitats que vagin sorgint. De bones a primeres va dir que va sorgí la idea de fer un concurs de cuina intergeneracional similar al que organitzà Afama per la Patrona.

Esperem que aquest Consell sigui útil i es pugui constituir en una forma real de participació del jovent del poble.

14.- Hem vist que a Pollença s’implantarà la plataforma de participació ciutadana impulsada pel Consell. Quan començarà a funcionar? Quines accions han pensat fer per donar a conèixer la plataforma entre la població?

No sabien ben bé quan començaria a funcionar però pensen que al gener màxim febrer, tot i que depèn del Consell, el qual també s’encarregarà de la formació per regidors i treballadors. Per donar-la a conèixer, la tècnica ha preparat un projecte de publicitat a través de les eines digitals amb vídeos formatius i també cartellatge i segurament també alguna presentació oficial. En aquest sentit tenen pensades algunes idees per impulsar la participació.

A veure com funciona aquesta plataforma, i l’ús que li dona l’equip de govern, sobre el qual com és lògic, tenim poques esperança.

15.- Independentment de la meteorologia, aquest any s’han sentit bastantes crítiques entre la ciutadania relatives a la Fira. Quina valoració en fa l’equip de govern? Pensen introduir canvis de cara al futur?  

Segons el regidor el balanç és positiu llevat del mal temps. També considerà que la inauguració de la fira d’artesania fou un gran èxit, i que hi passaren més de 8.000 persones i totes les activitats programades per dissabte també foren bastat exitoses. Per desgràcia, les opinions de part de la ciutadania no han estat les mateixes.

Igualment el regidor va dir que és podrien fer diferents millores, i que en aquest sentit ja han fet dues reunions per la fira del 2020.

16.- Pot fer una valoració de la seva feina fins ara el regidor de Contractació respecte a la regularització de contractes caducats?

El regidor no hi era i per tant no va poder contestar la pregunta. Esperarem al proper ple.

17.- Com pensen procedir en el cas del servei de neteja viària?

Ja deixaren clar en una pregunta anterior que la intenció era redactar els plecs i treure el servei a concurs. Una autèntica llàstima i un perjudici per a la cosa pública.

Foto capçalera ©Suport Associatiu

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s