Sobre el nou PAC

Comunicat d’Unides Podem i Alternativa per Pollença

Arrel de la reunió d’avui mantinguda a Servei de Salut de les Illes Balears (Ib-Salut), amb els membres de la Conselleria de Salut (entre ells Juli Fuster, Director General), representants dels grups polítics de l’Ajuntament de Pollença i també personal tècnic d’aquest Ajuntament (Secretària, Assessor Jurídic, Arquitecta i Enginyer), on s’havia de parlar de la situació actual del nou PAC per Pollença, Unides Podem Pollença i Alternativa per Pollença en tenim les següents consideracions:

  • Finalment s’ha aconseguit una reunió explicativa, demanada des de fa més temps per Alternativa per Pollença i posteriorment demanada de forma conjunta, també a través d’un comunicat el passat 05/11/2019, fet que ha estat defensat pel propi Batle a l’inici de la reunió. Igualment, la reunió plantejada fa mesos amb la intenció de discutir i decidir el lloc més convenient ja no era viable a dia d’avui.
  • Referit a aquesta, ha estat una reunió infructuosa. El servei de Salut s’ha limitat a reiterar l’escrit que varen fer i d’entrada han anunciat que no hi hauria cap discussió sobre qüestions tècniques. De fet se’ls hi ha plantejat en les nostres intervencions que hagués estat molt millor un debat tècnic, sent així positiu canviar els mètodes i sortir-se així del sempre establert, perquè està clar que no és funcional.
  • Ha quedat molt clara la voluntat política per part del servei de Salut que només contemplen fer el PAC a Can Conill, sent també cert que a nivell tècnic també queda clar que el camí de Can Bach és incert i que pot implicar problemes urbanístics com la requalificació del sòl, que ara és rústic.
  • Si aquesta claredat i fermesa mostrada avui (i en les últimes notes informatives de la Conselleria) s’hagués comunicat públicament fa un any i mig, s’hauria acabat la controvèrsia i hauríem estalviat temps, energia i embulls per la ciutadania.
  • Finalment, el director general ha dit que el seu compromís és que el PAC estigui fet el 2023, començant-se les obres al 2021, i que hi ha pressupost suficient per fer-ho. Tornem a demanar responsabilitat a l’Equip de Govern de Pollença i que ara sí, tothom prioritzi d’una vegada per totes l’agilitat i la serietat.

 Signat, Alternativa per Pollença i Unides Podem Pollença, 20/12/2019


Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s