Al·legacions als preus públics de l’Arxiu Bestard.

Alternativa presenta al·legacions als preus públics de l’Arxiu Bestard. Reclamam que els preus per usar imatges de l’Arxiu siguin gratuïts en cas de no haver-hi ànim de lucre.

El passat 30 d’octubre l’Ajuntament de Pollença en sessió plenària va aprovar inicialment  l’ordenança reguladora de preu públic per reproducció i comunicació pública de documents del fons fotogràfic Bestard / Cerdà, amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte la nostra abstenció.

Aquesta aprovació inicial dels preus per ús de les imatges de l’arxiu Bestard, suposa un preu (que distingeix per empadronats i no empadronats), pels següents conceptes: per exposicions com plafons, diapositives, audiovisuals i anuncis (25-32€ per imatge); televisió i cine; decoració com carpetes, roba, calendaris, postals; webs; publicacions en llibres (9-12€ per imatge).

Per part nostra ens sembla bé que si algú ha de fer negoci amb la imatge paguin, però creiem que l’ordenança hauria de preveure els usos per part d’entitats sense ànim de lucre o per a usos no lucratius. Per això, durant el termini d’exposició pública, hem presentat una al·legació per tal que es discrimini la finalitat en l’ús de les imatges, és a dir, en si hi ha ànim de lucre o no.

Així, hem proposat que, en l’article 3, que diu textualment: «Estan obligats al pagament d’aquest preu públic regulat en aquesta Ordenança les persones físiques i/o jurídiques que es beneficien dels drets de reproducció o/i comunicació pública de documents del fons fotogràfic Bestard /Cerdà.»s’hi afegeixi «exceptuant aquelles entitats sense ànim de lucre» o alguna redacció similar. 


Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s