Resum dels plens extraordinaris del 30/10/2019

Primer ple:

1.- Aprovació, si procedeix, dels perfils lingüístics dels llocs de treball de personal de l’Ajuntament de Pollença.

Aprovat per 15 vots a favor (Tots, PP, UMP, PI, Junts, Podem) i 1 abstenció (Alternativa).

Es fa perquè l’acord de plenari que ho regulava era del 93 i estava desfasat. Ara s’adapta al nou nom de les titulacions i s’afegeixen les places de la residència.

Ens hem abstès perquè ens sembla bé adaptar els perfils lingüístics a la nova nomenclatura, però a la vegada trobam que l’exigència de català tendeix un poc a la baixa, ja sigui per exemple en el cas d’auxiliar de clínica que basti amb un A2 o places que pressuposen una determinada titulació acadèmica i el requisit de català és més baix del que et convalidarien. Amb coses així es transmet la idea que el coneixement de la llegua pròpia no és del tot necessari per tenir feina i no contribueix al seu prestigi social.

2.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient de modificació de crèdits núm. 27/2019, sota la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb romanent de Tresoreria per a Despeses Generals.

Aprovat per unanimitat.

Es tracta d’habilitar 227.000€  dels doblers de les inversions financerament sostenibles que estaven previstes i no es gastaran, per a l’expropiació forçosa de la parcel·la qualificada com a vial públic i zona verda del Pla General de Pollença, situada al Carrer Dones de Can Sales amb una superfície de 472 m 2 amb referència cadastral 07042A001001330000ST.

Hi hem votat a favor. Ens sembla bé expropiar el que toca segons el Pla General, perquè per no haver-ho fet hem hagut de pagar milionades per altres solars… I també ens sembla bé que se gastin els doblers del pressupost perquè si no el pressupost disminueix per l’any que ve. Ara bé, hem de tenir en compte que de les inversions previstes no es faran totes (per exemple el bar Katy, la casa del Roser Vell i la plaça del Moll).

3.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits núm. 6/2019.

Aprovat per 14 vots a favor (govern + Junts) i 2 abstencions (Alternativa i Podem).

Factures amb objecció per valor de 2.262€.

Ens hem abstès.

4.- Aprovació, si procedeix, de l’adhesió a la central de contractació de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears – FELIB (Exp. Núm. 2019/3527)

Aprovat per 15 vots a favor (Tots, PP, UMP, PI, Junts, Podem) i 1 abstenció (Alternativa).

Es tracta d’adherir-se a la FELIB per, en principi, poder tramitar a través d’ella el contracte de subministrament elèctric i evitar-se tota la feina i problemàtica d’haver de fer un contracte d’aquestes característiques. L’origen de l’energia elèctrica seria de fonts 100% renovables.

Ens hem abstès ja que el que es guanya en evitar-se problemes i tràmits, es perd en autonomia local, a més que aquestes centrals per força afavoreixen les grans empreses.

5.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança reguladora de preu públic per reproducció i comunicació pública de documents del fons fotogràfic Bestard / Cerdà

Aprovat per 15 vots a favor (Tots, PP, UMP, PI, Junts, Podem) i 1 abstenció (Alternativa).

Després del tràmit de consultes prèvies (en què no s’ha fet cap aportació) ara es duu l’aprovació inicial amb els preus per ús de les imatges de l’arxiu Bestard. Han posat un preu per empadronats i un per no empadronats, pels següents conceptes: per exposicions com plafons, diapositives, audiovisuals i anuncis (25-32€ per imatge); televisió i cine; decoració com carpetes, roba, calendaris, postals; webs; publicacions en llibres (9-12€ per imatge).

Ens hem abstès i  ja farem al·legacions perquè ens sembla bé que si han de fer negoci amb la imatge paguin, però creiem que l’ordenança hauria de preveure els usos per part d’entitats sense ànim de lucre o per a usos no lucratius.

6.- Aprovació, si procedeix, de la sol·licitud d’adhesió a la Mancomunitat de Tramuntana

Aprovat per 15 vots a favor (Tots, PP, UMP, PI, Junts, Podem) i 1 en contra (Alternativa)

La mancomunitat de Tramuntana ha demanat a Pollença i Andratx amem si s’hi adhereixen.

En contra, ja que de moment no sembla que tengui més utilitat que la que tenia la Mancomunitat del Nord, que es va dissoldre per aquest motiu. I pel mateix, Fornalutx i Estellencs varen sortir de la de Tramuntana. No queda clar que destinar-hi 7000€ tengui cap avantatge.

7.- Aprovació, si procedeix, de la proposta de posada a disposició dels terrenys / bé immoble corresponent a la finca denominada Can Bach o l’hort del Camí del Puig formada per la parcel·la 627 – en part urbana i en part rústica – del polígon 1 (referència cadastral núm.: 07042A001006270000SZ) i la parcel·la rústica 903 del mateix polígon 1 (referència cadastral núm.: 07042A001009030000SO), a favor de l’administració de la Comunitat Autònoma i/o del Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut) per a la construcció del nou centre salut (PAC) en el municipi de Pollença conformement el disposat al Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o ampliació de la xarxa d’equipaments d’usos educatius, sanitaris i socials de la CAIB 

En aquest punt en David Alonso s’absenta ja que té el deure d’abstenció.

S’aprova per 10 vots a favor (Tots, UMP, PI, Podem), 1 abstenció (Alternativa) i 4 en contra (Junts)

Hem fet una abstenció crítica amb el politiqueig i amb que no han volgut arribar a un acord amb la reunió que vàrem proposar.

Des d’Alternativa consideram, com ja hem criticat en repetides ocasions, que amb aquest tema s’ha estat prioritzant els interessos de partit (de l’antic i el nou govern) per damunt la necessitat d’agilitzar la construcció del nou centre de salut.

Alternativa ja vàrem dir en el plenari de final de legislatura passada en què l’oposició de dretes va aprovar una moció per estudiar la viabilitat de canviar el solar pel de Can Bach, que estàvem oberts a considerar el canvi, però que hi havia a l’aire moltes variables i molts interrogants que suposaven una imprudència no resoldre’ls abans de prendre una decisió. Per això vàrem proposar la convocatòria d’una reunió mixta, amb tècnics i polítics municipals i autonòmics per tal que es poguessin resoldre tots els dubtes i es posassin les cartes damunt la taula. Junts Avançam no va convocar la reunió que vàrem sol·licitar. Hem tornat a demanar aquesta reunió al nou govern municipal, ja que hi havia temps de fer-la abans del plenari, perquè podria ser l’única manera que, aparcant els interessos de partit, es pogués prendre la decisió més racional i viable per poder tenir un centre de salut tan aviat com sigui possible.

8-Moció d’Alternativa per a l’emergència climàtica

Aprovada amb 5 vots a favor (Junts Avançam, Alternativa i Podem) i 10 abstencions (Tots, UMP, PP, PI).

Moció pendent del ple passat, que proposa la declaració d’emergència climàtica i tota una sèrie de mesures encaminades a contenir, revertir i pal·liar els efectes del canvi climàtic de tipus energètic, urbanístic, de transport…

L’abstenció de l’equip de govern denota la seva manca de compromís en tirar endavant aquesta moció.

9-Moció de Junts Avançam per fer una escoleta a Pollença

Aprovada per unanimitat.

També pendent del ple passat.

Hi hem votat a favor com no pot ser d’altra manera, ja que és una proposta que dúiem al nostre programa electoral i vàrem veure amb molta satisfacció com pràcticament tots els partits varen dir en la campanya que hi estaven d’acord. Ara toca refermar aquest compromís i posar-se a fer feina perquè sigui una realitat de forma urgent. Tenir una escoleta municipal també a Pollença ara és una necessitat social i educativa de primer ordre, i esperem d’aquest govern que estigui a l’alçada.

Per part nostra hem incidit mitjançant una esmena en què no es doni per suposat que s’ha d’externalitzar el servei, tot i que sabem l’actual marc legislatiu quin és, perquè les lleis poden canviar i perquè s’ha de trobar la manera d’acabar amb una indecència generalitzada: que les educadores, que tenen una responsabilitat enorme, educant els infants en l’etapa més important de totes, tenguin un salari que no arriba ni als 1.000€.Segon ple extraordinari (convocat per Junts Avançam):

1.- Moció de ratificació de la declaració institucional de compromís d’executar el pla d’oci municipal

Aprovada per unanimitat.

Es tracta de tornar a manifestar la intenció de l’Ajuntament de fer un pla d’oci després d’haver encarregat l’estudi de l’oferta d’oci que es va fer ja que les declaracions del regidor Mateu Soler deixaven dubtes al respecte.

2.- Moció per a la immediata aprovació del protocol municipal d’assetjament per raó de sexe

Aprovat per unanimitat.

Es tracta de fer un protocol municipal d’assetjament.

3-Preguntes pendents del ple passat

Als Plens hi ha faltat na Magdalena Seguí de Junts per Pollença.


Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s