Reunió pel nou Centre de Salut

Des d’Alternativa demanam la convocatòria d’una reunió amb polítics i tècnics municipals i de la Conselleria de Salut per assegurar la construcció d’un nou PAC deixant de banda interessos partidistes.

Al darrer ple es va retirar de l’ordre del dia una proposta del govern municipal (Tots, UMP, PP i PI) que consistia en comunicar la voluntat de l’Ajuntament de posar a disposició de la Conselleria de Salut del solar de can Bach per a construir-hi un nou PAC i donar-ne trasllat al Servei de Salut perquè el Govern ho declari com a inversió d’interès autonòmic, ja que els partits de l’oposició havíem demanat un informe de legalitat a Secretaria. Ahir, se’ns va fer arribar l’esmentat informe, que confirma que, efectivament els regidors de Tots per Pollença i el PP tenen el deure d’abstenció (ja que tenen interposat un contenciós contra l’acceptació de la cessió del solar de can Conill per part de la Conselleria).

Des d’Alternativa consideram, com ja hem criticat en repetides ocasions, que amb aquest tema s’està prioritzant els interessos de partit (de l’antic i el nou govern) per damunt la necessitat d’agilitzar la construcció del nou centre de salut. Ara tenim per davant un panorama que, sense voluntat d’enteniment, pot complicar encara més la resolució del problema: podria succeir que Tots i el PP retirin el contenciós que tenen interposat per poder votar la proposta i que aleshores sigui Junts Avançam qui dugui el tema als tribunals; podria passar que, aprovant-se la proposta, llavors el govern autonòmic no vulgui declarar l’interès autonòmic (per complicitat de partits o perquè no vulgui fer-ho tenint ja cedit can Conill); podria esdevenir que el canvi d’ubicació suposi un retard en el projecte que ho faci inassumible…

Alternativa ja vàrem dir en el plenari de final de legislatura passada en què l’oposició de dretes va aprovar una moció per estudiar la viabilitat de canviar el solar pel de Can Bach, que estàvem oberts a considerar el canvi, però que hi havia a l’aire moltes variables i molts interrogants que suposaven una imprudència no resoldre’ls abans de prendre una decisió. Per això vàrem proposar la convocatòria d’una reunió mixta, amb tècnics i polítics municipals i autonòmics per tal que es poguessin resoldre tots els dubtes i es posassin les cartes damunt la taula. Junts Avançam no va convocar la reunió que vàrem sol·licitar.

A dia d’avui, els dubtes continuen sent els mateixos, per això, i ja que disposam d’un petit marge de temps si PP i Tots retiren el contenciós per tornar-ho a dur a Ple, tornam a demanar, ara al nou govern, que per responsabilitat considerin la convocatòria d’aquesta reunió, ja que pot ser l’única manera que, aparcant els interessos de partit, es pugui prendre la decisió més racional i viable per poder tenir un centre de salut tan aviat com sigui possible.

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s