Resum del Ple Extraordinari del 12/09/2019

1- Determinació de règim de dedicació i retribució de regidor de l’Ajuntament de Pollença amb dedicació parcial.

Aprovat per 10 vots a favor (Tots, UMP, PP, PI) i 7 en contra (Junts, Alternativa, Podem).

Ja ens vàrem oposar, en el primer ple, en què l’equip de govern va decidir unilateralment apujar-se desmesuradament el sou, en el cas del batle fins a un 40%, i altres coses vergonyoses com reduir el nombre de plens ordinaris.

Sobre això, veiem com es va acomplint allò que vàrem pronosticar: que plens extraordinaris se’n fan, però els ordinaris, que és on l’oposició pot fer tasques de control i preguntes no. Quina casualitat! L’excusa de la sobrecàrrega de feina pels funcionaris ja veiem què era: una excusa.

Tornant al sous. Se varen decidir una sèrie de dedicacions i sous i dietes prou elevades, sense justificar. El que deien de mirar per cada euro dels pollencins, ja ho deixen per un altre moment… Ja vàrem demanar el que sembla lògic: els regidors amb dedicacions, quins objectius es marcaven pel que quedava d’any? No vàrem tenir resposta, així com tampoc n’hem tengut quan li hem demanat al regidor avui.

El més preocupant és que no semblen tenir res clar, sembla que es tracta d’un govern constantment en recomposició. En 3 mesos hi ha hagut tal quantitat  d’entrades i sortides de regidors i canvis d’àrees, que es tradueix en paràlisi i inactivitat, però  el sou sí que el cobren cada mes. Posem un exemple molt gràfic: l’àrea d’educació. L’àrea es va delegar, la regidora UMP va dimitir, entra al govern el regidor del PI, li deleguen l’àrea… Ara bé, la falta de direcció no els impedeix pujar les tarifes, amb l’AMIPA en contra, que ha presentat 500 firmes per donar suport a les seves al·legacions i ni tan sols tenen a ningú que doni la cara amb qui xerrar…

Finalment, ens agradaria que aquesta pressa i determinació que han tengut per apujar-se els sous, la tenguin també per posar els nous sous a la pàgina web, ni tampoc han actualitzat les declaracions patrimonials, i tant d’una cosa com de l’altre encara hi ha els del passat mandat.

2- Aprovació bases reguladores de subvencions i ajudes econòmiques per facilitar l’accés a l’esport de competició i realització d’activitats esportives per l’any 2019

Aprovat per unanimitat.

Són iguals que les de l’any anterior i reconeixem la importància de l’activitat esportiva, així que hi donarem suport.

3- Aprovació del conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Afers Socials i l’Ajuntament per a la reserva i ocupació de places residencials per a gent gran en situació de dependència

Aprovat per unanimitat.

Al novembre de 2017 ja s’aprovà per unanimitat un conveni pràcticament igual. Es conveniaren 18 places de dependents amb la Conselleria, que és la competent, i s’acordà que al gener del 2018 es faria un canvi al conveni i passaria a 15 places conveniades i l’Ajuntament en tendria 3 a disposició. El conveni va caducar el desembre del 2018 i ara se’n firma un de nou.

El conveni fa que la Conselleria pagui per cada plaça, i que l’Ajuntament per tant estalviï uns diners, però a canvi la conselleria decideix qui entra i qui no, i per això  es deixen aquestes tres places fora del conveni. Igualment es va establir que els ja residents no dependents tenguessin prioritat si una vegada passaven a necessitar una plaça de depenent.

Hem fet referència a la pèrdua de control i participació que ha suposat el pas de la Residència d’organisme autònom a ser part de l’Ajuntament i hem demanat que quan se reuneixi el Consell d’Àrea es faci de manera específica per la Residència.

4- Aprovació del Reglament de Segona Activitat de la Policia Local.

Aprovat per 16 vots a favor (Tots, UMP, PP, PI, Junts, Alternativa) i 1 abstenció (Podem).

És un document per reglamentar a quines activitats es poden dedicar els policies que arribin a una determinada edat i per pèrdua d’aptituds físiques o psíquiques. El reglament està revisat i acordat amb els sindicats, i ens sembla correcte i de sentit comú.

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s