Presentam al·legacions contra la pujada de preus de l’Escoleta

Des d’Alternativa presentam al·legacions contra la pujada de preus de l’escoleta municipal i demanam al nou regidor d’Educació del PI que no li faci la feina bruta al PP, Tots per Pollença i UMP.

El passat ple ordinari de juliol es va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança que regula els preus de l’escoleta municipal. Alternativa per Pollença ja hi va votar en contra perquè, independentment de les bonificacions socials, la modificació suposa una pujada de preus d’entre 30 i 70€ mensuals en funció dels serveis als que s’opti. L’oposició de les famílies ja es va mostrar en el tràmit de consultes prèvies, que varen posar de relleu com els preus de les escoletes municipals de pobles propers era de per si inferior al vigent en aquells moments.

Ara, en el període d’exposició pública que finalitza el proper dimarts 10 de setembre, Alternativa hem presentat al·legacions demanant que es mantenguin les bonificacions socials introduïdes però no es pugin els preus. I és que no ens sembla justificat pujar els preus d’un servei públic tan important (tant pel desenvolupament dels infants com per la conciliació i igualtat de gènere) en un Ajuntament que té 28 milions d’euros de superàvit i sobre tot quan parlam d’un tema tan important com l’educació de 0-3 anys, que consideram que hauria de ser gratuïta. Igualment no és de rebut canviar els preus quan ja s’han fet les preinscripcions i matrícules i s’ha informat a les famílies amb un preu que no és el que acabaran pagant.

El govern municipal de dretes (Tots, PP, UMP, PI), que en el ple anterior es va pujar els sous fins a un 40%, ho va voler justificar dient que l’escoleta tenia uns preus molt baixos i això suposava competència deslleial cap a les escoletes privades. La pregunta aleshores és: per a qui governen? Perquè si aquest és el motiu està clar que avantposen els interessos de les empreses privades per davant dels interessos comuns, com és tenir un servei públic accessible i de qualitat.

D’ençà del darrer ple, s’ha incorporat al govern municipal el regidor del PI, Josep Marquet, que assumirà precisament l’Àrea d’Educació. Si el govern municipal no recapacita, vergonyosament la primera mesura del nou regidor d’Educació serà una pujada de preus injustificada i amb les famílies en contra. Les paraules tan usades en campanya de «consens» se les ha enduit el vent. El PI ha entrat a governar per fer-li la feina bruta al PP, a Tots per Pollença i UMP? En aquest cas, ens tendrà en front.

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s