El Govern municipal oculta la contaminació de les platges

Des d’Alternativa denunciam l’ocultament per part del govern municipal del darrer episodi de contaminació de les aigües de bany de les platges del municipi i de no haver actuat en defensa de la salut pública restringint el bany.

Les mostres d’aigües de bany que s’analitzen de manera calendaritzada per part de la DG de Salut Pública corresponents al principi d’aquesta setmana (dilluns) i a les platges de Pollença, varen donar com a resultats nivells de contaminació per E. Coli en alguna de les platges del municipi.

L’Escherichia coli és un bacteri la presència de la qual en les aigües és un indicador comú de contaminació fecal i que, ingerida, pot causar infeccions. En funció del nivell de presència d’aquesta en la mostra d’aigua, la direcció general de Salut Pública classifica les zones de bany com a zona apta, bany temporalment restringit o bany temporalment prohibit, tot i que la competència en la gestió i possible tancament de la platja o prohibició del bany és municipal. Els resultats de les analítiques del dilluns 12 donaven, concretament per a Cala Molins com a zona per a prohibir temporalment el bany (valors d’Escherichia coli major a 2.000 ufc/100ml).

Tot i que el dimarts matí la regidora responsable (Maria Buades, de Tots per Pollença) i el tècnic de medi ambient tenien els resultats en les seves mans, no varen actuar en conseqüència, ja fos prohibint el bany temporalment, o com a mínim informant la ciutadania al respecte. Tampoc hi va haver cap informació l’endemà, i si hi havia restriccions al bany estaven relacionades amb el mal temps. Els resultats de les les anàlisis que es tengueren dijous ja han donat la zona com a apta.

Demanam a l’equip de govern (Tots-UMP-PP-PI) que faci públiques aquestes analítiques a la web municipal (ja que fa 4 anys que els sentim reclamar transparència) i donin explicacions de per què s’ha posat en risc la salut de la gent i s’ha ocultat aquesta informació a la ciutadania. Tal vegada el govern de dretes considera que la «bona imatge» del municipi o els interessos econòmics de les empreses turístiques són més importants que la salut de les persones o el dret a la informació?

4 thoughts on “El Govern municipal oculta la contaminació de les platges

 1. Lo de las aguas sucias ddl Port es una vergüenza . Ahora resulta que la contaminación la generan 4 barquitas en la zona de albercuix . Todos sabemos que es por la red de saneamiento , insuficiente y obsoleta, que mezcla con pluviales y vierte al mar . Pero había que hacer la foto !.
  Lo de la Playa de albercuix es otro cuento . Esto nunca fue playa , la convirtieron en tal un sr de Costas cuyo nombre mejor ni recordarlo , y una “ asociación “ conocida del Port. El resultado es una playa de arena contaminada, una porqueria , que ha enviado al garete el idílico paseo de los pinos .
  Lo peor es que toman a los ciudadanos por tontos

  • Tota sa rao! De tots es sabut que es Batle no pot veure a nes molleros. S enfoten des passeig Voramar I des port en general .

  • El trasfondo del asunto está en la regulación , mediante pago, de fondeos en la bahía , y si no al tiempo . La ridícula excusa son las barquitas fondeadas , responsables de la contaminación por fecales . Vivir para ver

  • en poco tiempo veremos la regulación de fondeos mediante pago . Este es el trasfondo . Enhorabuena , alcalde, le estaban esperando

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s