El Codi Ètic d’Alternativa

Alternativa per Pollença som una organització política de caràcter assembleari que fem feina per aconseguir la transformació social a nivell global, per aconseguir un món just, igualitari, lliure i ecològicament sostenible. Per això ens declaram anticapitalistes i antipatriarcals, ja que capitalisme i patriarcat són dos dels pilars bàsics que sostenen l’injust model social, polític i econòmic vigent que es pretenen transformar. L’objectiu final és l’autogestió en tots els sentits, és a dir, que el poble es governi a si mateix.

Avui ratificam amb aquesta signatura una sèrie de compromisos relacionats amb la nostra actuació, derivats dels nostres estatuts o de la consolidació de pràctiques, ja que volem que la nostra organització i pràctica política sigui coherent amb les idees que defensam.

LIMITACIÓ DE MANDATS: els càrrecs electes tenen els mandats limitats a un màxim de dues legislatures consecutives

LIMITACIÓ DE CÀRRECS: cap persona pot ocupar dos càrrecs, siguin interns o públics

RENÚNCIA DE PRIVILEGIS: els càrrecs electes no es beneficiaran de cap privilegi no justificat pel fet de ser regidor, tal com entrades, reserves de llocs…

ASSEMBLEARISME: l’assemblea, local i sobirana, és el màxim òrgan de decisió i qualsevol càrrec hi està subordinat.

-AL SERVEI DELS MOVIMENTS SOCIALS: donarem veu a aquells col·lectius i organitzacions que tinguin en la seva acció diària la transformació social i cultural del nostre poble, així com es revertirà sobre ells part de les subvencions institucionals que rebem com a partit

COMPTES CLARS: no tendrem crèdits bancaris i publicarem l’estat de comptes anual

Port de Pollença, 18 de maig de 2019.

Descàrrega el Codi Ètic en PDF


El 18 de maig de 2019, al Port de Pollença, les candidates i candidats d’Alternativa signaren el Codi Ètic que els compromet aquesta legislatura.

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s