Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/alterna/public_html/config/ecran_securite.php on line 283
Volem l'Ullal no Ullal Park S.L. - Alternativa per Pollença

Arrel de la web > Notes de Premsa > Volem l’Ullal no Ullal Park S.L.

Volem l’Ullal no Ullal Park S.L.

dimecres 29 d'octubre de 2014, per  Alternativa per Pollença

JPEG - 54.5 kB

L’Ajuntament de la mà de l’arquitecte municipal en Rafel Balaguer, no fa res per protegir i recuperar la zona humida de l’Ullal i segueix planificant i projectant la seva destrucció que va iniciar amb la construcció de la circumval·lació, va seguir amb l’Área de Reconversió Territorial, les al·legacions al Pla Hidrològic i ara la planificació d’un vial sobre la zona humida.

Una de les al·legacions que registrarem aquesta setmana a la revisió i adaptació del PGOU al Pla Territorial és l’eliminació de l’execució d’una nova via que afecta a la zona humida de l’Ullal i que ocupa una superfície de 6.893 m2 per connectar el carrer Roure amb la Ronda del Port ( a la imatge adjuntada en vermell i lila). L’argument utilitzat per planificar aquest via és la semipeatonització de la primera línia del Port de Pollença i darrera de la mateixa trobam una vegada més a l’arquitecte municipal, en Rafel Balaguer que al seu moment va fer unes al·legacions de caràcter mediambiental per retallar la zona humida de l’Ullal.

El mateix informe de sostenibilitat de la revisió i adaptació del PGOU al Pla Territorial reconeix que la nova via afecta a un habitat prioritari segon la directiva europea d’Hàbitats. Es tracta de l’hàbitat de canyissar Cladio marisci - Caricetum hispidae. L’informe indica que com ja està molt degradat no passa res, l’argument que ja va utilitzar l’arquitecte municipal al seu moment... Evidentment si existeix l’habitat el més lògic és recuperar-ho no destruir-ho. A la jornada divulgativa sobre aspectes ambientals vam transmetre les nostres inquietuds i els redactors es van defensar dient que aquest vial no feia urbanitzable la zona humida... Només faltaria... el que és clar és que es segueix destruint la zona i que actuacions com aquest vial serveixen per justificar la destrucció final de la mateixa. Ja hem vist el que ha passat amb la zona humida de ses Fontanelles destruïda per fer el macro-centre comercial “Palma Springs”. No volem que la zona humida de l’Ullal es converteixi en la promoció Ullal Park SL.

Pollença, 24 d’octubre de 2014

Alternativa per Pollença

Segueix-nos a la xarxa

Facebook, alternativaper.pollenca @alternativa_per Bloc Urxella Subscripció RSS

Contacta amb nosaltres

Contacta