Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/alterna/public_html/config/ecran_securite.php on line 283
Valoració del ple de gener. - Alternativa per Pollença

Arrel de la web > Notes de Premsa > Valoració del ple de gener.

Valoració del ple de gener.

divendres 1 de febrer de 2013, per  Alternativa per Pollença

JPEG - 33.6 kB

Valoram positivament que al ple d’ahir el batlle ens demanés col·laboració per coordinar els possibles canvis a fer al reglament de participació ciutadana. La nostra idea ara és obrir aquest procés al màxim i entre altres punts aconseguir que tots els ciutadans puguin participar al ple.

També valoram molt positivament la presentació de lPla director de Museu i de l’auditoria que demostra tot el que denunciàvem la legislatura passada; un desgavell econòmic total .

El que no consideram positiu és que al ple es va mantenir la divisió i falta de criteri del batle i la regidora de cultura en referència al Festival.

Al ple d’ahir vam retirar la nostra moció per millorar la participació ciutadana, ja que el batle ens va proposar que per agilitar els canvis és millor presentar els canvis concrets als articles que considerem que derogar l’actual reglament i fer un de nou,. La nostra idea és obrir un procés participatiu per rebre idees de la resta de partits els ciutadans, associacions... per completar i actualitzar l’actual reglament que és del 2001 en la línia de democràcia participativa que sempre hem defensat.

No negam el caràcter pioner del reglament actual però cal augmentar la participació dels ciutadans Entre altres coses per facilita la intervenció directe dels ciutadans davant el Ple exposar tota la documentació pública que no vulneri la llei de protecció de dades a la pàgina web del municipi; les actes de plens els bans municipals, els decrets de batlia.... Igualment a aquests anys hi ha hagut canvis legislatius que s’han de recollir. Per exemple quan hem consultat la quantitat de signatures necessàries per sol·licitar una consulta popular, al reglament es parla d’un mínim no inferior al 10%, quan segons la llei amb la població actual de Pollença cal un 15% del cens electoral. El mínim que podem demanar els ciutadans és ser escoltats i tinguts en compte a l’hora d’aplicar polítiques al nostre municipi.

En referència a la resta del ple valoram molt positivament l’informe de la regidora de cultura sobre el Pla director de Museu; al mateix són patents els nombrosos problemes i mancances del museu actualment i s’hauria de convertir en el full de ruta de tots els partits per millorar un dels fonaments del nostre patrimoni.

També valoram molt positivament l’informe de la regidora d’hisenda sobre l’auditoria realitzada. Una auditoria demolidora que vaniam demanant des d’Alternativa i que demostra el desgavell de la legislatura passada; incompliment de la llei de contractació pública, factures duplicades, anul·lades, traslladades... Inclòs es va parlar de factures pagades de productes que van anar a un domicili particular. Un desgavell de gestió econòmica. Ens va sorprendre que l’ex-regidor d’esport i festes, en Miquel Ramon (Michel) ara a l’oposició al grup de CiU no comentés res quan a l’auditoria es constaten greus irregularitats de les àrees que el gestionava.

A altre punt del ple no valoram positivament és les respostes del batle i la regidora de Cultura a les nostres peticions i preguntes en referència al Festival.

Vam demanat que en Joan Valent no sigui el director del Festival 2013; sense posar en dubte la seva gestió artística consideram que l’opacitat de la seva gestió económica i la seva creació d’una Associació d’Amics del Festival d’esquenes a l’Ajuntament -d’amagat? són motius més que suficients per cercar un altre director artístic

Igualment vam demanar al ple el que ja vam fer públicament fa dies; donades les clares desavinences entre el batlle i la regidora de cultura i hisenda demanam el cessament de la mateixa regidora o la seva dimissió i si no que ens expliquen com pensen solucionar d’una vegada les seves evidents diferències que fa mesos que afecten a la gestió municipal.

Consideram que és totalment il·lògic que el batlle i la regidora de cultura continuen esperant en febrer explicacions i informes de l’anterior director del Festival i que a dia d’avui encara no es tingui clar qui serà el director i model de gestió del Festival del 2013.

Pollença, 1 de febrer de 2013

Alternativa per Pollença

Segueix-nos a la xarxa

Facebook, alternativaper.pollenca @alternativa_per Bloc Urxella Subscripció RSS

Contacta amb nosaltres

Contacta