Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/alterna/public_html/config/ecran_securite.php on line 283
Valoració del ple d'ahir. - Alternativa per Pollença

Arrel de la web > Notes de Premsa > Valoració del ple d’ahir.

Valoració del ple d’ahir.

divendres 27 de març de 2015, per  Alternativa per Pollença

JPEG - 59.9 kB

A l’aprovació definitiva del pressupost del 2015, al ple d’ahir, s’han inclòs tres de les al·legacions que haviam presentat: Alternativa; redacció d’un projecte del recorregut arqueològic, promoció del producte local i de proximitat. i fer un conveni per a l’obertura del Centre de Turisme de la Gola. A més a més al ple d’ahir també es va aprovar nostra moció contra el TTIP (signada també per PSOE i PSM).

A Alternativa estam satisfets de que l’equip de govern hagi acceptat tres de les al·legacions que haviam presentat als pressupost del 2015:

1-Redacció d’un projecte del recorregut arqueològic. Aquest projecte es va aprovar pel ple, a proposta nostra , al ple de març de 2008. A Pollença hi ha centenes de jaciments arqueològics trobats, i incomptables que encara no estan ni catalogats.

2.- Promoció del producte local i de proximitat. Es va aprovar a proposta nostra al ple de febrer del 2014. A més d’accions puntuals l’Ajuntament s’ha d’implicar més i de forma més programada i participativa amb la promoció de productes locals.

3.- Fer un conveni per a l’obertura del Centre de Turisme de la Gola. S’està fent un conveni amb l’IBANAT, la seva dotació pressupostaria és de 30.000 euros. Venim denunciat tota la legislatura el tancament de l’únic Centre de Turisme Ornitològic de les Illes motivat per les retallades del Govern. Finalment es fa el que veniam demanant fa mesos, davant de la passivitat del Govern ha de ser l’Ajuntament qui s’impliqui i aporti mitjans i doblers per l’obertura del Centre. Esta a l’espera de veure com serà el conveni per valorar-ho però pensam que aquest Centre no pot estar tancat un altra temporada.

A pesar de l’acceptació d’aquestes tres esmenes pensam que són insuficients i per això vam votar en contra del pressupost (que va ser aprovat amb els vots a favor de PP-PI-UMP i en contra Alternativa, PSOE,PSM i Esquerra) ja que haviam presentat un total de 11 al·legacions, que en la seva majoria feien referència a acords de plens sense partida, i partides aprovades i no executades al pressupost 2013. Pensam que executar els acords del ple ha de ser la prioritat de qualsevol equip de govern, no fer-ho suposa una degradació de la democràcia municipal totalment inacceptable per a nosaltres. Igualment no acceptem que s’hagi aprovat aquest pressupost, que haurà d’executar en la seva majoria un nou equip de govern, sense mantenir reunions entre tots els grups.

Per altra part estam satisfets de que al ple d’ahir també es va aprovar nostra moció contra el TTIP (signada també per PSOE i PSM), sigles en angles de l’Acord Trasanlàntic per al comerç i la inversió. Adjuntam la moció que va ser aprovada amb els vots a favor d’Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra i abstenció de PP, PI i UMP. Els partits que es van abstenir van argumentar el seu desconeixement del tema, precisament per això vam presentar aquesta moció que va unida a una conferència sobre aquest tractat el proper 1 d’abril al Club de Pollença.

«TTIP» són les sigles en angles del Transatlantic Trade and Investment Partnership, un acord que està negociant la UE amb els EUA amb l’objectiu d’aprovar una major desregulació del comerç i les finances a ambdues bandes de l’Atlàntic. Les multinacionals i els poder econòmics i financers internacionals pretenen rompre encara més la sobirania popular, i tenen la voluntat d’eliminar tràmits burocràtics, normativa ambiental, laboral, de seguretat, etc., per suprimir el control ciutadà i democràtic de l’acció de les grans empreses i inversors. Així, els poders especulatius gaudirien de major “llibertat” per actuar, trepitjant (encara més) el poder democràtic. Aquest acord comercial va molt més allà del comerç ja que l’acord tindrà un impacte ampli i irreversible en molts aspectes de la nostra vida quotidiana. Especialment en la salut, l’alimentació, el treball, la seguretat dels productes, el medi ambient, els drets laborals i les polítiques de privadesa. Fins i tot podria canviar profundament la manera en què usem les institucions democràtiques per establir regulacions en tots aquests camps, assaltant, per tant, els drets de la ciutadania. A més es negociacions del TTIP s’estan caracteritzant per una gran falta de transparència, vulnerant el dret de tot ciutadà a saber el que s’està negociant en el seu nom. El mandat de negociació que el Consell de la UE va donar a la Comissió encara està classificat com un document secret. Fins i tot als membres del Parlament Europeu només se’ls permet l’accés limitat als textos de negociació.

Pollença, 27 de març de 2015

Alternativa per Pollença

Segueix-nos a la xarxa

Facebook, alternativaper.pollenca @alternativa_per Bloc Urxella Subscripció RSS

Contacta amb nosaltres

Contacta