Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/alterna/public_html/config/ecran_securite.php on line 283
Obres sense llicència a Formentor‏. - Alternativa per Pollença

Arrel de la web > Notes de Premsa > Obres sense llicència a Formentor‏.

Obres sense llicència a Formentor‏.

dimecres 16 d'abril de 2014, per  Alternativa per Pollença

JPEG - 99.1 kB

A Alternativa per Pollença denunciam unes obres sense llicència a Formentor i demanam a l’Ajuntament que actuí amb més diligència.

Fa uns dies ens van arribar unes fotografies d’unes obres a la Urbanització de Formentor amb escombraries i residus líquids molt pròxims a la mar i sense el corresponent cartell de llicencia. Vam fer arribar aquestes fotografies al batle (responsable d’urbanisme) i al no obtenir resposta, vam demanar per les mateixes al darrer ple i la resposta del batle ens va semblar prou confusa; no tenia llicència però per què no l’havien demanat bé, que era un problema amb la piscina que es podia soluciona... En definitiva que eren unes obres sense llicència que es coneixien i les quals no s’havia obert cap expedient d’infracció urbanística.

Després del ple hem pogut veure els expedients de l’obra i hem pogut saber més de la mateixa. L’obra de la que parlam es diu Villa Maria o Villa Balma i al 2010 ja es va presentar un projecte de demolició de l’habitatge existent i construcció de nou habitatge unifamiliar amb piscina que va ser informat desfavorablement. A finals del 2013 els promotors van presentat la petició de llicència de reforma de l’habitatge i construcció d’una piscina "com solució interina" fins que poguessin fer l’habitatge nou que volen fer (no n’hi com no tenir). La qüestió és que es veu que han decidit iniciar les obres sense la corresponent llicència i amb la passivitat còmplice de l’Ajuntament. Cal dir que no tenen llicència per què part de l’habitatge i la piscina es troben a l’àrea de Protecció de Costes i no té la corresponent autorització del Departament de Costes.

Una vegada vists els expedients hem demanat al batle i responsable d’urbanisme que obri el corresponent expedient d’infracció urbanística (ens ha respost que el farà) i a més a més que es comprovi a més a més que les obres que s’estan fent corresponen al projecte de reforma presentat que s’hauria de realitzar sense demolicions, ja que la impressió que ens donen les fotografies és que no s’ha respectat el projecte de reforma presentat.

En definitiva ens preocupa que hagi certa relaxació en la disciplina urbanística en Formentor i que es tardi tant en reaccionar en referència a una obra sense llicència a un lloc tan sensible i important. Ja tenim la mala experiència de Villa Cortina, i és que el còctel grans fortunes i inoperància municipal és mortal pel paisatge de Formentor i això sumat a les lleis destructives com la llei del sol que es fan des del govern pot suposar destruir un dels nostres patrimonis més valuosos com és Formentor.

Pollença, 11 d’abril de 2014

Alternativa per Pollença

Segueix-nos a la xarxa

Facebook, alternativaper.pollenca @alternativa_per Bloc Urxella Subscripció RSS

Contacta amb nosaltres

Contacta