Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/alterna/public_html/config/ecran_securite.php on line 283
ALTERNATIVA PROPOSA LA REMUNICIPALITZACIÓ DEL SERVEI DE NETEJA - Alternativa per Pollença

Arrel de la web > Notes de Premsa > ALTERNATIVA PROPOSA LA REMUNICIPALITZACIÓ DEL SERVEI DE NETEJA

ALTERNATIVA PROPOSA LA REMUNICIPALITZACIÓ DEL SERVEI DE NETEJA

dimarts 18 d'agost de 2015, per  Alternativa per Pollença

Alternativa proposam la remunicipalització del servei de neteja viària, aprofitant que el TSJIB ha anul•lat l’adjudicació que el 2010 es va fer a la UTE i que va implicar privatitzar el servei.


Alternativa per Pollença som partidaris de la defensa dels interessos col•lectius i dels serveis públics, i per tant, creim que aquests no han d’estar externalitzats. Quan es tracta de serveis públics, no hi pot haver com a criteri l’obtenció de beneficis privats, cosa que evidentment succeeix quan el servei el gestiona una empresa privada, l’objectiu de la qual no és altra que obtenir guany.
Els possibles efectes desastrosos d’aquestes polítiques privatitzadores els hem tocat amb les mans a Pollença, amb l’exemple de l’empresa privada que ha gestionat l’aigua de Sant Vicenç durant anys, preocupant-se només pel benefici a curt termini, sense invertir en infraestructures i sense preocupar-se el més mínim per donar un servei digne. Ara tots hem de pagar unes infraestructures noves, mentre l’empresa s’ha lucrat durant anys.
En aquest sentit, en l’informe de fiscalització del sector públic que va fer el Tribunal de Cuentas el 2011, ja feia notar els sobrecost de la gestió privada dels serveis públics. Per exemple, en la gestió de l’aigua per part d’empreses privades el cost és d’un 22% superior a que si ho fa una empresa pública; el sobrecost és d’un 27% pel que fa a la recollida de fems i d’un 71% en el cas de la neteja viària!
Des d’Alternativa pensam que, aprofitant que el TSJB ha anul•lat el contracte a la UTE encarregada de la neteja viària, és el moment idoni per remunicipalitzar el servei.
Al contrari del que es vol fer creure, un servei municipalitzat implica major qualitat del servei, més control democràtic sobre aquest, millors condicions laborals pels treballadors i un estalvi per a la hisenda municipal. Hem de tenir present que, de manera general, el fet que l’Ajuntament presti directament aquest servei suposaria un estalvi mínim d’un 15% del seu cost (un 10% d’IVA que l’Ajuntament no ha de pagar per ser empresa pública i un 5% mínim de benefici empresarial que l’Ajuntament no requereix perquè la seva intenció no és guanyar doblers). Si tenim en compte que el cost del servei de neteja a Pollença és de 840.000 euros anual, estaríem parlant d’un possible estalvi de més de 120.000 euros.

Pollença, 3 de juny de 2015

Segueix-nos a la xarxa

Facebook, alternativaper.pollenca @alternativa_per Bloc Urxella Subscripció RSS

Contacta amb nosaltres

Contacta